Какво означава, стабилна работа при стартиране? Какво е налягането? Как гастваряте газа, с какво?
Имал съм случаи, когато след като запусна системата и започна да подавам СО2 към аквариума, подаването на балончета през брояча започва да се усилва от само себе си. Първоначало имах съмнения, че не ми е наред вентила от бутилката със содата, но явно не е това проблема, защото го прави само в началото и след няколко дни започва да се стабилизира. Обяснявам си го с недобро разбиване на съставките от сода и киселина с водата. Особено ме съмнява содата, защото стои като на парцалчета в бутилката. Съотношенията които ползвам са: 100 гр. Л.К. към 300 мл. вода, а содата е 100 гр. към 100 мл. вода. Налягане на манометъра в момента е 1,5, но по принцип след като пусна към аквариума почти винаги се покачва леко от положение преди 1 до 1,5-2,00.
Първият път след като ми изсмука бързо киселината, налягането на манометърчето беше стигнало до 4.
Следващият път когато разбивам содата ще изпробвам да е с по малко вода за да стане по-хомогенна сместа. В момента в бутилката содата е утаена долу, а над нея има по-воднист разтвор, което според мен не е добре.
Газът разтварям с дифузерче, което си работи идеално.