Автор Тема: УВ лампи.  (Прочетено 2147 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 771
Отг: УВ лампи.
« Отговор #15 : четвъртък, 09 юли 2020 г., 20:28 ч. »
Благодарско! Сега загледах гарилангея, само те са отворили хрилните капаци и дишат учестено. Значи е имало нещо във водата, което биотопола не е отстранил, или въобще не работи тия биотопол. На малко ме съмнява...

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #16 : четвъртък, 30 юли 2020 г., 08:13 ч. »
Мисля, открих причината - стрес. Най вече, гарилангея е супер кекав и не устойчив на стреса! Взех си и УВ, на ехайма. Вчера пристигна. Местих в развъдния гаритата и от едно местене е верно в много по малък аквариум, но се стресираха яко и май няма да ги бъде. Та така, Кекави са Тея риби...

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #17 : събота, 24 октомври 2020 г., 08:49 ч. »
Да си повдигна темата със вече впечатления от УВ-то. Доволен съм от ламБата! Рибите са много добре и засилиха окраската след поставяне на УВ-то, почти веднага. Понеже трябваше да си докажа нейното действие- имаше периоди от време, когато свети лампата и без нея. Както и по продължителност. Последно, лампата не светилен може би два месеца и дали съвпадение или водата в ВиК мрежата е с бактерийки и паразити или самите бактерии и паразити са имали време да се разпространят(размножат) да степен полестна за рибите ми, не зная, но по едно от Роберта се появиха проблеми с люспите и по други две са с леки оръфани опашки. Както и да е, пуснах УВ-то и вече работи седмица - рибата с проблеми с люспите се оправя и няма рибки с оръфани перки. Абе добре е човек да има УВ и мисля ще е голям помощник с болестите.

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 433
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
« Отговор #18 : събота, 24 октомври 2020 г., 10:12 ч. »
А с растенията как е ситуацията?При мен анубиасите и микрозорумите изгниха на два пъти,не съм торил обаче.Сега стм я спрял отскоро да видя как ще е.

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #19 : събота, 24 октомври 2020 г., 10:41 ч. »
Не съм видял да реагират по какъвто и да е начин, растенията, растат си. Пробвай да ториш по малко - аз повече от 1-2 мг/л нитрат не слагам. Тори най- вече в грунда, освен ако нямаш папрати де.

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 433
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
« Отговор #20 : събота, 24 октомври 2020 г., 14:14 ч. »
На ехинодорусите забучих на изи лайф пръчиците,но ми е интересно за тея растения с корени във водата как се справят.Освен да са гниели не от ув лампта при мен,а от температурата?Сега я намалих темп на 28.5,спрях ув и взех профито,да видя как ше е

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #21 : събота, 24 октомври 2020 г., 17:11 ч. »
Ако визираш папратите, Ами и те като останалите. Даже са по адаптивни от тези, които се засаждат, според мен. Най добре за тях е закрепване на корен. Пек те си пускат достатъчно дълго коренчета и много на брой, че даже и в грунда. Според мен си прави топчета от глина и слагай вътре в тях тора от червея. Печеш на ниска температура три часа и имаш за дълъг период от време. Глина само да намериш. Аз мисля скоро да правя, само да мина до пазара да си взема глина, дано има де. Не зная как е с високата температура, до сега не ми се е налагало повече от 25 да отглеждам китки.

Неактивен RAKIM

• Активен потребител
  • Публикации: 1 152
  • Нас. място: Пловдив
« Отговор #22 : понеделник, 26 октомври 2020 г., 17:35 ч. »
При мен лятото водата ми става 29 - 30 градуса и нищо не гние.Не ториш,за това гният.Ако ще слагаш в корените нещо,слагай на easy life пръчките,аз съм пекъл глина сам и...за да стане твърдо печеш 6 часа...И накрая пак стават меки във водата.Слагай фирменото и не се занимавай,не е скъпо така че.Но глината или тези пръчици са само микроелементи,няма ли нитрат,фосфат и калий забрави за растеж  :) Аз лично торя само с течни,независимо че всичките ми растения са вкореняващи в грунда,те си консумират от циркулацията на водата в грунда.

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #23 : понеделник, 26 октомври 2020 г., 19:18 ч. »
За това пък  :) аз си ги правя - именно, че като сложа тора от червея не се занимавам толкова да торя с нитрати и фосфати. А, когато гледаме папрати и подобни не взискателни растения, забравям да торя. Но фирменото се е фирмено - няма две мнения. :drinks: Само да допълня : в тира от червея има азот, не нитрати и фосфорен петоксид ;). Както, калций и магнезий, желязо също. Какво повече да искаме. :)

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.