Здравейте и добре заварили
Начинаещ акварист съм ако мога изобщо да се нарека такъв. Чета форума като гост от около месец и от тогава знам ( на теория) какво е азотен цикъл, подходящи видове рибки за гледане в един аквариум и т.н..
Опит с аквариуми имам, т.е нямам. Като дете съм гледал, по скоро явно мъчил две златни рибки и малко гупи. Провал пълен
В момента покрай детето се запалих - имаме малък 30 литров. Пренаселен разбира се, и работещ извън всякакви правила
Така, дотук с лиричните отклонения
Решил съм да направя най накрая аквариум като хората
Ориентир - искам да е 130 до 200 литра максимум, като се целя в 150
Ще отглеждам основно живородки - гупи, молинезии, хелери
Сомче две три за помощ с чистенето. И залагам на една мъжка Бета да събира тълпата. С нея може и да бъркам разбира се, дали е подходяща. Растения много

. Други видове не че не харесвам, но нямам увереност във възможностите си.
Въпросът е или въпросите ми са
Какъв аквариум да търся - готов оборудван, да поръчам да ми направят и да го оборудвам или втора ръка. Ако съвета е да поръчам, бих искал и да ме насочите къде във Варна да го направя
Въпросът не е само финансов. И той е важен де - в какви пари да предвидя че ще се събера, но ме притеснява и дали ще мога ако избера втория вариант, сам да избера подходящата техника - филтри, нагревател и осветление. Според мен няма да успея
Единствено шкаф не ме притеснява. Там ще се оправя сам
Извинявам се за дългия пост, явно още не съм избистрил всичко в главата си
Благодаря предварително за помоща