Здравейте,
дали е за показване или не Вие ще прецените!
Стартирах 700 литра аква с Дискуси-21,Конго Тетри-10,Червен Неон-50,Родостомус-30,Колиза-4,САЕ-5 и няколко различни видове анциструс: L-183,L-213,L-201,Red ancistrus и т.н.
Аквариума подкарах по Коледа.За сега се развива мисля добре,като поддържам 29 градуса с един нагревател Ехаим 300 вата.Филтрация два канистъра по 2000 л/ч.Осветлени за сега е 4х39 вата с рефлектори(две Гролукс и две Блу Марин) към което ще добавя диоди,свети по 8ч на ден.
Аквата е изработена от Антъни,осветлението от Виолета за което съм изключително благодарен и на двамата!!!
Шкафа е мое дело без вградена рамка,скелет или както там всеки го нарича.Сглобих го от ПДЧ плоскости.
Дискусите са на размери между 8-11 см,които взех от Виктор от Пловдив и са 8 Тюркоаза,3 Пиджъна и 10 Мелън,или поне така си мисля
В началото си изкарах акъла ще тупнаха на грунда при заселването,но все пак ги докарах от Пловдив до София и мисля че на това се дължеше състоянието им.Към момента се хранят нормално с артемия майки,кайма и Тетра Дискус гранули.Да не забравя да вметна че Виктор също е много коректен,даде ми доста насоки.Помещенията където си развъжда рибите са изключително чисти,подредени и добре оборудвани.
Поне за сега мисля че растенията ми се развиват също добре и ще изброя имената поне на тези които знам:
Нимфея Лотос - червена и зелена,Нимфоидис Тайван,Микрозорум,Ехинодорус амазонка,Ехинодорус оцелот - зелен,Мируфилум зелен.
Имам една криптокорина на която не знам името.Мъх и лимонче.Също така няколко ехинодоруса които не запомних
Знам че дискусите са доста,но идеята ми е че ще се спомине някой,ще бодбера тези които ми допадат най-много а останалите ще отделя или продам.
След като се развият растенията ще добавя снимки отново.