Аквариуми > Градинско езерце

И моето езерце

<< < (5/5)

Виолета:
Хора, тя градинката не е запусната, нищо, че е далеч от  представите за подстригана полянка. Разделили сме я на две. В едната част са големите дървета, езерцето и дъба, а отзад има домати, пипер, краставици, зелки... :)
Няма "гадини", змийчето отпреди 2-3 години не знам откъде се беше взело. Но изглеждаше направо безпомощно. Котките обикновено се пилеят и по полето през лятото (полето е зад нас) и понякога носят по някоя мишка да ни се хвалят.  :drinks:

Виолета:
Днес най-после му дойде реда на езерцето да го подготвим за новия сезон. През есента не го източихме, оставихме някаква вода в него и сега го поизпразнихме и го измъкнахме от дупката, за да го почистим. Изляхме вода, водорасли, тиня и... една риба, неизвестно как се озовала там. Бързо я спасихме в градинската лейка, после с един буркан я преместихме в зимната къща на златните. Някой има ли идея какво е това, като се има предвид, че в езерото са живели само златни, разновидност на Ryukin, но без бялата разцветка - http://www.aquaportal.bg/Fish/details.php?Fish=313
Ето я в буркана, явно е преживяла студената зима навън, не знам как. Дано разберете нещо, не е лесно да се снима риба в буркан.



ogogogo:
Ми Ryukin си е, сега като я понапече слънцето и като се захрани ще изгони черният цвят.

Виолета:
Слънце не му е липсвало, виж - храна... Нямам идея какво е яло, но е живо и много жизнено.

ogogogo:
Е, зимата е спало и не е виждало много слънце, това имам в предвид.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия