Аквариуми > Градинско езерце

Нещо средно между фонтан и езеро

(1/2) > >>

germanteam:
Здравейте, колеги, пиша тук, защото съм голям мераклия да създам един малък оазис на вилата. Имаме вече изградено едно шадраванче, сравнително голямо и само една струя вкарва вода в него. Тя се върти от старата помпа на басейна. Та мисълта ми е мога ли да използвам тази помпа, ако сложа рибета вътре ? За съжаление сега не мога да кажа колко литра е ... Каква е необходимата филтрация за такива фонтанчета; езерца - не знам как точно са го определя.
И второ - златни там ? добра идея ли е?
Растения със златни?
Дъното е декорирано с камъни, малко са в повече, но ако всичко е наред - ще ги преформя преди рибите.

Grey:
 Тубата е фрашкана с идеи, иска се само 2 думи да напишеш -  koi pond.

germanteam:
Та измерихме го - 400-500 литра е. Да декорирам ли дъното с камъни? То сега ги има по цялото дъно, мисля да махна тоз-онзи. Как го извършвам филтрацията на водата - механично и биологично ли? Посъветвайте ме за филтър ...

malomir:
Биологична филтрация ще ти излезе солено. За външен водоем механичната филтрация е за предпочитане. Измисли някаква кутия с гъби или нещо подобно, една помпа и си ок.

germanteam:
Трябва да ви снимам помпата, която слагахме на басейна - да кажете дали става - тя е с два маркуча единия вкарва, другия изкарва и има филтър в нея - такъв на гънки и на кълбо.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия