Аквариуми > Химия и физика

Въпрос относно C02

(1/2) > >>

striker:
Здравейте, колеги! Тези дни ще пускам система за CO2 и имам следният въпрос - тъй като реактора на системата е малко по-големичък(върви комплект с нея) ми се иска да го сложа от лявата страна на аквариума, но там ще бъде много близко до тръбата на канистъра, която отвежда водата от аквариума към самия канистър, това ще представлява ли проблем както за канистъра, така и за количеството C02 във водата?

malomir:
Не е добра идея. Ще влиза газа вътре най-общо казано и това може да повреди канистъра.

Gachovski:
Здравейте колеги!За да не пускам нова тема, ще задам въпроса си тук, тъй като се отнася за CO2 подаване.Направих пълен рестарт на един от двата ми аквариума.Аквата е 180 литра и в него има доста растения,които аз много харесвам,Микрозориум, Лимонче(Хигрофила ако не бъркам се казваше), Анубиус нана, Ехинудорус амазонка, Валиснерия, Нимфея ред, Нимфуидес тайван , Лимнофила ароматика, както и няколко вида по-непретенциозни, та въпроса ми е на кой ден от старта да започна да подавам CO2.Между другото за 3 дена водата ми се избистри учудващо, почти кристална, обяснявам си го с това, че не смених медията на канистъра, и добавих 20л. вода, от по-малкия ми работещ.Лошото е , че измих медията под течаща вода, а май не трябваше, но все пак се надявам на малко по-бърз азотен цикъл.

nikan:
Още на  2та седмица може да започнеш да подаваш со2 разбира се постепенно примерно 1мех/сек  и вече на 3-4 седмица достигнеш нормалното му подаване ,както най добрия индикатор са самите растения!

bizahariev:
Здравейте .. ДА попитам и аз нещо.. С реактор или с дифузер е по - добре за ЦО2 ?

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия