Аквариуми > Химия и физика

Азотен цикъл при новостартиран гол аквариум без грунд

(1/4) > >>

mr_opp:
Здравейте,
Мой приятел стартира нов аквариум в офиса. 120 литра, без грунд и декорация засега, с вътрешен филтър Resun 600l/min. Напълнен е с вода преди 3 дни (вторник 4.10.2016) и филтъра е пуснат. Сложил е и слага препоръчителната доза Seachem Stabilty и е сипал 20 л вода от стабилен работещ аквариум. Пуснал е 2 молинезии да тропкат и да осигуряват малко амоняк.
Лошото е, че иска утре - събота 8.10.2016 да пусне 4 бр малки северумчета в аквата. Азотния цикъл дали се развива по същия начин, като при аквариум с грунд и растения или е по безпроблемно ранното пускане на риби.
Моля помагайте, защото се притеснявам за северумчетата. Много се е зарибил колегата и ме помоли да пусна спешна тема  :)

asito:
По кофти е без грунд-няма къде да се заселят полезните бактерии

mr_opp:
Така е. Разчитаме на гъбата на вътрешния филтър и на стъклата  :D. Като бях малък съм го правил този номер и нямах проблем. Нямаше форуми и бях на 10 г  :D

mitaka01:
Здравейте и от мен,
може да вземе гъба или керамика от работещ филтър,може и да вземе капсули за по-бързо стартиране на филтъра. Вземете си и тестове за водата да може да следите параметрите постоянно.

Поздрави.

mr_opp:
Вече минаха над 2 месеца и всичко е наред. Няма нито 1 жертва. Всички рибки са в добро здраве (и Молинезиите). Северумчетата растат. Нищо не е променяно и тестове не са правени. Колегата явно е късметлия.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия