Аквариуми > Химия и физика

Препарат за лечение на Микобактериоза по рибите

(1/1)

Борис:
Пиша тази тема, защото мисля, че ще е много полезна на хора решили да лекуват рибите си след като са установили от какво са им болни.
Аз го установих, като преди месец забелязах по едната си ръка зачервяване, а в книгата на Адриан Тапин за грижа и поддръжка на Rainbowfish пише, че видите ли такъв признак по ръцете си е много вероятно във водата в която отглеждате рибите си да имате Микобактериоза позната на повечето акваристи като рибешка туберколоза, за която се знае че почти не може да се излекува и в повечето случай всичко завършва с трагичен край за рибата.
Установих при мен три риби болни от тази коварна бактерия, като ги бях почти отписал, докато не намерих в интернет мрежата само една фирма за България която внася продукти на тази холандска фирма, предлагаща различни препарати на пазара. Реших, че няма какво да губя от тези риби, защото преди симптомите им на заболяване изкарах поколения от тях и съм спокоен, но просто за хобито реших да пробвам да ги лекувам.
В момента съм на 2-ри ден от лечението, което трае 3 дни според листовката му на упътването.
Аквариума в който третирам тези риби е напълнен с точно изчислен литраж от 25 литра вода, а това е много важно когато мислите да лекувате риби в карантинен аквариум да се изчисли реално заетия обем от вода, не се смята аквариума по контур!
Препарата е широкоспектърен и го дават да лекува и други болести по рибите не само туберколоза, воднянка също се споменава в листовката му, аз имам съмнения една от рибите ми да е с този симптом. По мой наблюдения вчера се беше издула много, но без настръхнали люспи по тялото, а днес има симптоми подутия корем в предната част да отслабва.

Прилагам снимки на лекуваните риби:

Ще ви държа в течение след 3-я ден от лечението и след даване на витамини и минерали за бързо възтановяване какво се случва, но за момента имам наблюдения че прапарата с които ги третирам за разлика от други продукти - Работи!

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия