Аквариуми > Оформление

Въпрос относно грунд.

(1/2) > >>

GET_RIGHT:
Здравейте, до сега бях с аквариум 40 литра, но на рибките започна да им става тясно и реших да си поръчам 85 литров аквариум. Аквариума пристигна в събота, но чак днес пристигнаха грунда и растенията. До сега не съм имал естествени растения, а само изкуствени. Сутринта изплакнах хубаво грунда и го сложих. Грунда е на JBL 10 литра. Прехвърлих рибките, но забелязвам, че ровят доста на дъното за храна и всмукват от грунда. Искам да попитам възможно ли е да глътнат от него и да умрат? Сложих и бели камъни върху него, но все още не е порит напълно и успяват да всмукват от него. Реших да попитам тук, понеже до сега не съм работил с подобни неща та да знам ако е проблем да го извадя бързо и да взимам нещо по-едро. Наскоро планирам да си взема още 3-4 златни рибки и няколко акули, както и още 2 сомчета. Благодаря предварително! :) Ще прикача и снимки.

malomir:
Това е нормално за златните. Те си ровят. По принцип този грунд е много дребен за тези риби и да има такава опасност. 85 литра е достатъчен за 3 Златни риби макс. и дотам.

GET_RIGHT:
Аз още на другия ден реагирах и отидох до реката и събрах речни камъни да покрия грунда с тях. Смених и гъбата с вътрешна помпа понеже ми обясниха, че е в пъти по ефикасна от гъбата. Струва ми се малко силничка за по дребните рибки, но няма степени за намаляне. Вече с новите камъни никакъв грунд не се вдига. Всичко е застопорено :D Аз във 40 литров аквариум съм гледал всички тези рибки, които са на снимката в продължение на 5 6 месеца и нямаше проблем. За това си взех по голям аквариум именно 85 литра, та да мога да си взема още 2 3 златни рибки различни видове както и някоя бета и 2 черни акули. Само водораслите доста се разпадат, незнам дали са се хванали.

Chr:

--- Цитат от: GET_RIGHT на четвъртък, 21 май 2020 г., 17:15 ч. ---
Аз във 40 литров аквариум съм гледал всички тези рибки, които са на снимката в продължение на 5 6 месеца и нямаше проблем.

--- Край на цитата ---

   Те хората и в килия живеят с години... едва ли имат проблеми ?
   Сигурен съм, че ако ги заковеш с по един пирон да не мърдат, могат да се съберат още риби !

GET_RIGHT:
Хаха много забавно :D Tова не са шарани, а рибки по 4-5см. Някои дори нямат и толкова. За тях 100 литра е все едно футболно игрище за човек.  Да не говорим че взех всички като бебета и едната порастна около 10 см във 40 литровия аквариум. Продаи тази причина си смених аквариума и си взех 80 литра, да мога да отглеждам всякакви видове рибки. Ако исках да гледам 3 4 златни щях да си остана със 40 литровия. Преди седмица размених със един приятел двете най-големи златни за 5 африкански цихлиди и си купих нови две бебета златни около 2-3см. Скоро планирам да сложа още една златна рибка черен телескоп и 2 воални скаларии, както и още някое лепещо сомче. Рибка не ми е умирала повече от половин година. Последната която умря беше гупа след като роди.  Водата също почти не е мръднала, а не съм я сменял от последните снимки, които съм публикувал, някъде около 20 дена. Само 3-4 туби прелях (40литра някъде) и мия помпичката всеки ден.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия