Екология > Екология

Измрели попчета задръстиха канала във Варна

(1/2) > >>

malomir:   Екологична катастрофа сполетя стария канал море-езеро. От няколко дни попчетата и останалите видове дънна риба масово измират. На лодкостоянките вонята от измрялата риба е нетърпима. Приливът е изхвърлил край лодките много измрели попчета. На дъното картината е още по-отчайваща, посочиха водолази. За вестник „Народно дело“ рибарят Божидар Андонов, който е от тридесет години на лодкостоянката, коментира, че по-масово измиране на риба в района на канала не помни. Според него главната причина за масовия мор е липсата на достатъчно кислород във водата, особено в придънните слоеве. През последните 5 - 6 години също имаше измиране на риба в канала, но в много по-малки размери. Тогава учените коментираха, че заради повишаването на температурата на водата и теченията от езерото рязко се повишава съдържанието на въглероден двуокис на дъното на канала, което е причината за измирането на попчетата и останалите дънни риби. В момента повърхността на канала е леко побеляла. Някои от рибарите подозират, че във водата може да са изхвърлени и отровни препарати при обработката на корабите за ремонт. През миналото лято тонове риба измряха край брега от южната част на канала. Тогава рибари коментираха, че това е станало, след като повърхността на водата в района е побеляла, но не се установи от проверяващите експерти каква е причината за мора.

_777_:
Това се случва всяка година по това време и всяка година е новина за журналистите.Верно че измират гадинките но чак пък "екологична катастрофа". :nono:

Виолета:
Необичайно високата температура на водата това лято наистина е тревожен симптом. И още по-лошото е, че прогнозите са за задълбочаване на проблема в следващите години.

DanyGod:
Е, колко пък да се задълбочи в следващите най-много 2 лета  :RIP:

Boby_:

--- Цитат от: DanyGod на сряда, 25 август 2010 г., 08:41 ч. ---
Е, колко пък да се задълбочи в следващите най-много 2 лета  :RIP:

--- Край на цитата ---


:) Хайде стига с тия глупости за 2012... Това е като с астрологията - вярвате, че хора, които не са знаели какво причинява болестите и не са се къпели с месеци и години, не са имали течаща вода и изобщо концепция за тоалетна и които са танцували, за да извикат дъжда, са били в състояние да създадат точна наука за предсказване на бъдещи събития. Глупости на търкалета. :) Дори не си струват трите изречения, които изписах за тях.  :crazy:

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия