Екология > Екология

Сънят на един разстрелян делфин

<< < (3/4) > >>

NJB:
 Предлагат ли се делфинови деликатеси вече?, не съм чувал Вили, но деликатес от татуирана ръка на МУТРА бих хапнал. и нека знаят в казармата съм бил снайперист, дано да не зърна някой такъв, чревоугодник.

_777_:
До преди няколко години не се чуваше нищо относно делфините,но след като популацията им се увелечи рязко те станаха обект на внимание.По последни данни в Черно море те са между 1,5 и 2 милиона което за мен е много преувеличено,но и да са десет пъти по-малко те пак са заплаха за риболова защото всеки делфин изяжда до една десета от теглото си.Това означава че афал с тегло 150 килограма изяжда 15 килограма риба за ден.Виждал съм стадо делфини как заграждат пасаж платерина и буквално я изхвърлят на брега и след като рибата е зашеметена я изяждат като излизат почти на пясъка.Делфина е най-силния хищник в Черно море който няма естествен враг.Дядо ми е бил професионален делфиноловец с което не искам да се хваля,но преди да напишете нещо си помислете защо в Черно море е имало делфиноловство.

NJB:
То само платерина остана за ловене по югоисточната ивица, и попче чука рядко, така че делфините не са заплаха за риболова. Рибарите са по голямата заплаха според мен, а аз съм виждал как риболовни лодки пълни до дупка, излизат и продават риба на черно, на търговци които ги чакат на брега всеки вторник вечер.

_777_:

--- Цитат от: NJB на вторник, 13 септември 2011 г., 21:55 ч. ---
То само платерина остана за ловене по югоисточната ивица, и попче чука рядко, така че делфините не са заплаха за риболова.

--- Край на цитата ---

Е какъв "чеп"ядат тогава делфините?Да не са прояли морски пясък?

NJB:
Е тук не искам да одговарям.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия