Автор Тема: Моите скромни любимци  (Прочетено 5026 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен McLaut.

• Активен потребител
  • Публикации: 217
  • Нас. място: София
    • Моите скромни любимци
Моите скромни любимци
« : четвъртък, 22 ноември 2012 г., 22:45 ч. »
Здравейте акваманиаци,

Казвам се Лазар на 46 от София, родом от Търговище.
Занимавам се с акваристика от 3-4 клас. Развъждал съм и доста видове декоративни рибки. Сега ги гледам само за радост на окото - доколкото имам време. Мислех, че децата ще се запалят, но уви. :( Остават само за мен.  :dance3:
В момента разполагам със скромните 3 аквариума от по 50, 35 и 17 литра.
Имам двойка скаларии в единия,
2 Кардинала, 3 Неонки, 3 леопардови сомчета, 2 обикновенни анцитруса,
2 данио в другия
и
4 гупи с рояк новоизлюпени малки в третия
Растенията ми не са много. Просто гиганското криптокорини избуява много и прави сянка на другите.
Имах гиганска валиснерия, но се загуби поради тая причина след като криптокоринито избуя.
Всичките ми скромни любимци си живуркат добре макар и натясно.
Попадайки в сайта и разглеждайки всички ваши произведения на изкуството се подпалвам май отново и реших, че мога да Ви правя компания.
Радвам се че попадам сред Вас.

Съжалявам, че снимките не са добри. :(
Красивото винаги си заслужава.

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
Отг: Моите скромни любимци
« Отговор #1 : петък, 23 ноември 2012 г., 12:01 ч. »
Добре дошъл в Аквапортал и благодаря за хубавите думи. :)
Щом крастата, наречена акваристика, те е нападнала, мястото ти е сред нас.
Растенията ти са прекалено големи за тези малки съдчета, по-добре ги подари на някого и си намери по-дребнолистни, тогава аквариумите ще изглеждат по-големи, а ще има повече място и за рибките. Бих те посъветвала и да махнеш шарения заден фон и да сложиш черен, ще се изненадаш колко добре ще се открояват растенията и рибите.
С какво светиш?
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен McLaut.

• Активен потребител
    • Моите скромни любимци
« Отговор #2 : събота, 24 ноември 2012 г., 09:04 ч. »
Благодаря за съветите.
Ще пробвам черния фон.
Светя с обикновенна луминисцентна пуричка 8 вата. Мисля е предостатъчно за тия растения. Дори без осветление пак се размножават доста, а който има желание да се обажда. Ще му дам, че така и така ги разреждам периодично.
Иначе на мен така ми харесват също, но стига да не са прекалено много. Наподобява ми на съвсем естествен водоем.
Е има и какво да се желае, знам го.
Наистина има доста добре подредени аквариуми при вас. Грабват ти окото направо. Може би по нататък ще си спретна един такъв. За сега не разполагам с много време, че доста често съм в командировки. 

Неактивен McLaut.

• Активен потребител
    • Моите скромни любимци
« Отговор #3 : сряда, 19 декември 2012 г., 10:56 ч. »
Привет на всички отново,

Малко промяна в мойта 50л.аква - главно при растенията.
Засадих си допълнително анубиаси, които даже растат и се развиват мн.добре. Имам и лудвигия две коренчета, но май не им понася много с това осветление. Ще трябва в скоро време да помисля за ново май.
Засадил съм и още две ниски растения, но не запомних какви са, а и не ги намирам по книгите. Ако някой ги познава да каже/зад десния край на дънерчето са на последната снимка. За отбелязване е, че също много добре вървят.
Пробвах и черния фон по препоръка на Вили, но не ми се получи добре. Не успях да залепя самозалепващото фолио както трябва и може би ще трябва да търся друго което не е самозалепващо. Иначе идеята за черния фон не е лоша.
Имам намерение да сменя аквата с по голяма та да ми пасва на шкафа, а той е с дължина 82см, а на ширина има достатъчно за 40см аквариум, а стария ще отиде на винкеловата стойка вместо 17 литровия.
Но това може ми след нова година. :)
Ето и малко снимков материал:

Неактивен McLaut.

• Активен потребител
    • Моите скромни любимци
« Отговор #4 : неделя, 30 декември 2012 г., 14:51 ч. »
И още от другите два.

Неактивен McLaut.

• Активен потребител
    • Моите скромни любимци
« Отговор #5 : понеделник, 04 февруари 2013 г., 12:36 ч. »
А така май по добре. :)

Неактивен McLaut.

• Активен потребител
    • Моите скромни любимци
« Отговор #6 : сряда, 17 април 2013 г., 19:14 ч. »
  :yahoo::dance3:
Яяяяяяя че кеф.
Да избърша и аз прахта от профила си бе колеги. ;) Отишъл съм на 5 страница даже. Връщам се днес от командировка и кво да видя. :eyes: От 2007 година двойката скаларии не са ме радвали. Тогава хвърлиха 2 пъти и нищо не излюпиха, ами го излапаха отма. >:( Зарекох се следващия път да вадя листото и аз да се захващам ама нямааааа. :surrendered: Та чак до сега.
Еееее сега колегите на които писах преди време как се прави с пласмасово листо при скаларии могат да видят в действителност. За съжаление не съм подготвил развъден аквариум и ми стискайте пакци пак да не го излапат. :sorry: Всичко е заето, а новата аква не е подготвена та да ги поразредя.

Неактивен mboku

• Активен потребител
  • Публикации: 44
  • Нас. място: Бургас
« Отговор #7 : сряда, 17 април 2013 г., 20:24 ч. »
не са лоши аквариумчетата  :up: но ми се струва че на тези скаларии скоро ще им стане тясно  :hmm:

Неактивен JOANNA1978

• Активен потребител
  • Публикации: 112
  • Нас. място: Гр. София, Люлин
« Отговор #8 : сряда, 17 април 2013 г., 21:46 ч. »
 :up: успех ти пожелава неуспялата с хайвера, на която даде добри съвети. И моята мама е такава беличка
 (рибето имам предвид) . Поздрави и ще се радвам да покажеш бебоци.

Неактивен McLaut.

• Активен потребител
    • Моите скромни любимци
« Отговор #9 : четвъртък, 18 април 2013 г., 20:43 ч. »
Сори, историята се повтори. Сутринта ставам ......нямаааа, а тумбата на таткото още по пълна. Ял та се невидял. Проклет баща беее.  >:(
Нищо другия път ще имам място и ще станат нещата. ;) Правил съм го ама снощи се върнах уморен и не ми се занимаваше. Та затова така.

Неактивен JOANNA1978

• Активен потребител
  • Публикации: 112
  • Нас. място: Гр. София, Люлин
« Отговор #10 : четвъртък, 18 април 2013 г., 22:20 ч. »
Да ти кажа това с изяждането на хайвера направо ме  :eyes:. Тая женската яде,яде от него после се вкл. Хранилката и пак яде. След това 3 дни се беше покрила и я нямаше никаква. Как не хвърли топа не знам. Ама ти си мераклия другия път ще се похвалиш, докато при мен няма как да стане. Поздрави.

Неактивен McLaut.

• Активен потребител
    • Моите скромни любимци
« Отговор #11 : събота, 29 юни 2013 г., 20:25 ч. »
Уфффф само чета чат пат, а профила ми хванал паяжини :-[.
Историята с хайвера на скалариите продължава. Преместени бяха в 50л аква т.к.спретнах нова обща 100л на 01.06.тая година и преместих другите риби там. Та хвърлиха на листо от анубиаса вече. Та двамата бяха под зоркото мое наблюдение вече. Т.к.мама започна да папка от икрата, а таткото я гонеше постоянно се наложи да ги разделя. Спретнах набързо една мрежичка и аквата бе разделена на две. Таткото тоя път много усърдо се грижеше почти три денонощия, като на второто към края се появиха бели зрънца (неоплодени) и продължиха така до края да побеляват всичките докато накрая той ги изяде. Сори. Не си е свършил работата май кога трябва.  >:( Май тая двойка е обречена, щом не ги опложда :(. Сега пак се очаква да хвърлят ама божа работа. Чистят здраво едно листо на гиганска криптокорина.
В общата 100л аква снощи ми хвърлиха хайвер двойка рамирезита. Ще видим какво ще излезе. Излюпят ли се ще им осигуря нов самостоятелен дом. Между другото трите рамирезки, които купих в началото и Ви помолих за помощ да определим пола, се оказаха мъжки.  Впоследствие намерих две женски.
Съжалявам, че служебния фотоапарат не ми е под ръка за по добри фотоси. Пускам снимки на новата аква с личния Канон. 
ПС. Пропуснах да кажа, че си спретнах една СО2 системка с мая и захар. Елементарно, но върши работа. Вижда се на снимките камъчето за въздух де.

Неактивен McLaut.

• Активен потребител
    • Моите скромни любимци
« Отговор #12 : понеделник, 30 септември 2013 г., 11:52 ч. »
към 30.09.2013

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club