Изчетох за възможните проблеми, до които ще доведе това, че аквариума е без капак. След много разгледани аквариуми по сайтове, форуми и магазини. Стигнах до извода, че с капаци определено не ми харесват. Аквариума и шкафа са вече поръчани. С малко компромиси и умуване се спрях на размери 95/40/50 д/ш/в. Малко е странен като размер, но все пак трябва да се върже и с интериора в хола. Следваща стъпка е избора на осветление- тук за мен е най- голямото объркване. Виждам, че вариантите са, или тела, които се захващат за двете страни на аквариума, или нещо хванато на стената и висящо над него. Не мога да открия магазин предлагащ нещо подобно. Идеята е да наредя осветлението такова каквото трябва да бъде и за по- претенциозни растения, със сигурност целия аквариум ще е полянка. Искам да се получи добър акваспейс, който да ме радва. Наясно съм, че освен аквариум и осветление ще имам нужда от добър филтър, CO2, нерви и време. Предпочитам нещата да се случват бавно, но качествено. Надявам се със съвети и препоръки от ваша страна, до средата на есента да успея да го стартирам.