Здравей и добре дошъл.
Да, 7 дискуса звучат добре за 350 литра аквариум, направи го 400 и ще е супер. Важно е и филтрацията ти каква ще е. Аз съм привърженик на съмп под стойката и точно сега е момента да помислиш за това, защото тепърва ще правиш аквариума. За височина не превишавай 55-60 сантиметра, става трудно обслужването след това.
Трябва ти първо 200 литров аквариум, където да ги отгледаш до приличен размер. По-лесно се сменя вода на 200 литров, отколкото на 400. Гледат се на голо дъно, вземи повчече от 6-7, нека са 14 примерно. Не се знае кой ще оцелее и дали ще ти хареса окраската им като пораснат. След това продаваш излишните и си запазваш фаворитите.
Препоръчително е да са еднакъв размер всички дискуси, за да не избутват по-малките от храната. Няма значение дали са от една разцветка или си избереш всеки с различен цвят от дъгата. За биотопен аквариум може да става дума само за дивите им форми. Всичко останало е извънземни в амазонски биотоп.

Биотопът им е пясъчно дъно, корени и вода с цвят на слаб чай.
Мен това не ме блази, пък и твоята представа се базира на шарено, така, че това излиза от уравнението. За лесно поддържане на чистотата при дискусите голото дъно е най-добро.
Като пораснат дискусите можеш да направиш 400 литровия залесен с американски растения, 2-3 ехинодоруса на задния план и от там вече ти си избираш. В този вариант трябва да имаш повече растения от самото начало, за да могат да усвоят голямото количество излишни хранителни вещества, които тези прасета произвеждат. Ще ти трябва също и по-добро осветление за този вариант, за да има адекватна светлина за растенията.
Компромисен вариант между голо дъно и растителен аквариум с дискуси ( напълно неестествено, но все пак красиво) е голо дъно с ехинодоруси в керамични саксии.
Фонът го слагаш какъвто ти харесва. Дискусите можеш да ги представиш в аквариума на 3 групи през 5 дни, НО след 1-вата група останалите ще трябва да са преминали карантинен период в друг аквариум. Можеш и да ги сложиш всички наведнъж, но преди това трябва да имаш добре установен азотен цикъл и 10-тина риби, които да хранят полезните бактерии. 2-3 анцитруса и стадо червени неони например. При втория вариант опасността от ихтио е по-голяма. Мисля, че в 60 литрови кубове с керамичен конус ги слагат двойките в развъдниците. Там филтъра трябва да е на гъба и осветлението приглушено.
Успех!