Аквариуми > Оборудване

Обратна осмоза

(1/3) > >>

Milev183:
Здравейте
Искам да попитам какво мислите за тази обратна осмоза ?
http://prodavalnik.com/obratna-osmoza-za-akvarium-i34968965
Благодаря !!

malomir:
Здравей!
Нека първо да изясним, нужна ли ти е обратна осмоза за аквариума ти? За сладководен аквариум, освен ако не искаш да развъждаш дискуси, тетри или разбори, смятам че не си струва парите. Нещо повече, намялява твърдоста на водата почти до нула, а много от рибите няма да м хареса това. Иначе самата система си е ок. Не знам дали си наясно, че веднъж пусната, трябва да и осигуряваш дебита на производство всеки ден, сиреч, трябва да произвежда тези 280 литра на денонощие. Ако я спреш мембраната, се прецаква и трябва да търсиш резервни мембрани после , а никъде не пише дали имат такива.

Milev183:
Ами мисля че ми трябва ще пускам два нови аквариума и искам да е перфектна водата единия е 600 литра с дискуси другия 390 литра с различни видове скаларий , а водата ми в нас ph-то е някъде 8-8.5 и не ми харесва затова искам да си взема обратна осмоза .
Благодаря

malomir:
Ок но както ти казах, трябва да и осигуриш денонощна работа, за да не се прецака мембраната и също така няма да лошо, да видиш някакви параметри на биотопите и ако трябва да миксираш осмозната вода с чешмяната, докато получиш точния параметър. Също така не бъркай твърдоста на водата с pH. Това е киселинност.

malomir:
Гледай рН то ти да е между 5,5 и 6,5 . Не сваляй рязко този параметър , плавно, постепенно, за около седмица-две, да не стресираш рибите.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия