Здравейте.
От известно време се спотайвам по ъглите и тъмните кътчета на форума, но днес се престраших да ви представя най-най-новото си начинание. Поради причината, че съм пълен "лаик" в дадената област приемам критики и препоръки но искам да отбележа, че "Началника" изигра огромня роля във визията на аквариума.
Замисълът на аквариума трябва да е за африкански видов аквариум пълен със мБуна представители.
А самият аквариум е с размери 45/56/130 (ш/в/д) с приблизителен обем около 321 литра. Стъпил на шкаф изработен от кутия желязо с размери 50/50 мм с дебелина 3мм и облечена с ПДЧ без гръб ( за по лесно и удобно обслужване и прекарване на всичко необходимо).
Филтрацията е съсредоточена в един съмп с размери 42/11 и използва цялата височина на аквариума, от около 55см, разположен в задния десен ъчъл. Самият съмп е разделен на 4 отделения като в 1-вото с размер 10/10 и 2-рото с размер 6/10 се помещава гъба, а в 3-тото с размер 10/10 е разположена мрежа със сипоракс - около 3 литра към момента, но има и още място. В последното отделение е разположена помпа с дебит 2000+ л/ч със 2 извода и нагревател.
Декорацията е 15-20 кг пясък и около 60-80 кг камък.
Осветлението е изпълнено с 2 пури 865 на размер 120см със електронно запалване, като към момента мисля да ползвам само едната. Самото осветление е облечено със Пено PVC на форекс и е закъчено на тавана с куки.
До старта остават последни метри но се появи проблем с тръбите на помпата и не мога да стигна до решение. Също така имам лееека липса на зарибителен материал

Предварително се извинявам на "критиците" за замазаното стъкло и светкавицата. Любител съм а и е топло