Автор Тема: Нов акварист - аквариум Tetra 55 литра  (Прочетено 817 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Soura

• Регистриран потребител
  • Публикации: 2
Нов акварист - аквариум Tetra 55 литра
« : вторник, 26 февруари 2019 г., 19:53 ч. »
Здравейте. Като дете съм имал аквариум и сега 20 години по-късно реших да се захвана отново.

Спрях се на Tetra 55 л. готов комплект 60-30-30 см

Обитатели:

Данио ГМО Glo - 5 бр.
Севелия - 2 бр.
Отоцинкус - 2 бр.
Рамирези 2бр.

Грунд ситни камъчета от зоомагазина

Растения - не им помня имената :)

Декорация - два камъка tiger skin + замък и мост!

Рибоците са купувани по двойки през седмица.

Стартирах аквариума преди по-малко от два месеца.
Първите две седмици беше без рибки и добавях стартиращо бактерии по пресписание на голяма верига зоомагази и в гр. София. Засега нямам рибки дали фира, но след покупката на последните обитатели (две рамирези) си вкарах ихтио. Лекувах една седмица с костапур и в момента няма бели точки. Реших да продължа още няколко дни, понеже последната точка падна на 8-мия ден. Сега е ден 11 и мисля да изкарам цяла втора седмица. Давам и витамини на Easy Life.

Даниото последните седмици много напълняха и в момента 4 са като прасенца а едно слабо. Храня по веднъж на ден и се стремя да не прекалявам, но данио са много лакоми и изяждат повечето. Чудя се дали не са болни или просто са дебели.. Не съм ги виждал да хвърляъ хайвер.

Едното рамирези тормози другото (опитва се и с данио понякога, но бързо се отказва) Мисля, че и двете са мъжки.

Едната севелия често гони другата, която винаги бяга, но вчера се дуелираха или интимничеха в продължение на 15 минути. Ще сложа и клипче.

Неактивен Soura

• Регистриран потребител
  • Публикации: 2
Отг: Нов акварист - аквариум Tetra 55 литра
« Отговор #1 : вторник, 26 февруари 2019 г., 20:12 ч. »
Снимка

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.