Автор Тема: Аквариума на LekoBaceLeko  (Прочетено 8267 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен LekoBaceLeko

• Активен потребител
  • Публикации: 44
  • Нас. място: Велико Търново
Отг: Аквариума на LekoBaceLeko
« Отговор #30 : петък, 01 януари 2016 г., 19:06 ч. »
Тези 3 които изкарах най най първия път бяха носени 25 дена защото се бях разболял малко и не можах да ги изкарам по рано. На рибата и бе сефте, и при този не много голям размер мисля че са добре. 6-те които извадих от другата женска са също първите за нея и също така изплю на 2 пъти по 2-3 зрънца, пак дребна на размер. Но хайвера който извадих бе за да се науча как се люпи защото до сега никога не съм го правил, а имам желание да знам. Друг фактор е че имам 3 доста по големи по размер от женските, момченца, които не се спират. Може да ме упреквате за действията ми но при ваденето съм вадил минимално количество камъни. Дори при първата опита да я хвана трая не повече от 15 минути, сама се хвана в капана :)
Melanochromis Maingano
Metriaclima lombardoi
Pseudotropheus sp. "Acei" Luwala
Metriaclima OB

Неактивен LekoBaceLeko

• Активен потребител
« Отговор #31 : петък, 01 януари 2016 г., 19:10 ч. »

Melanochromis Maingano
Metriaclima lombardoi
Metriaclima OB

Неактивен LekoBaceLeko

• Активен потребител
« Отговор #32 : петък, 01 януари 2016 г., 19:12 ч. »

Melanochromis Maingano
Metriaclima lombardoi
Metriaclima OB

Неактивен Светльо

• Активен потребител
  • Публикации: 54
  • Нас. място: Свищов
« Отговор #33 : събота, 02 януари 2016 г., 21:35 ч. »
Не са ти лоши аквариумите,но лошото е ,че ги гледаш само с комерсиална цел,както повечето други във форума.Скоро ще има обява продавам рибки и т.н.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #34 : неделя, 03 януари 2016 г., 12:10 ч. »
Светльо не съм съгласен, че повечето хора тук, гледат риби с комерсиална цел. Напротив, повечето от редовно пишещите са истински хобисти и това, че понякога продават по някоя и друга рибка, няма лошо. А тези, които са тук заради обявите, си ги знаем всички. Винаги ги е имало.

Неактивен geshi

• Активен потребител
  • Публикации: 1 522
  • Нас. място: Враца
  • Ъ ъ ъ кво пипнах,че тръгна?
« Отговор #35 : неделя, 03 януари 2016 г., 13:42 ч. »
Не са ти лоши аквариумите,но лошото е ,че ги гледаш само с комерсиална цел,както повечето други във форума.Скоро ще има обява продавам рибки и т.н.

Много грешиш специално за колегата.

Неактивен Светльо

• Активен потребител
« Отговор #36 : неделя, 03 януари 2016 г., 14:51 ч. »
Точно теб визирах.Щом продаваш цихлиди на 1 см.
Утре ще пуснеш и обява,че продаваш и хайвер.
Поздрави!

Неактивен LekoBaceLeko

• Активен потребител
« Отговор #37 : неделя, 03 януари 2016 г., 16:47 ч. »

Мога да те опровергая веднага. Много трудно си намерих желани от мен риби, дори най-желаната още я нямам, и едва ли ще я видя при мен някога поради цените които искат "Софиянци" и като към това като сложиш и едни луди пари за транспорт. Дори някога да продам риба, то едва ли ще е през форума, по вероятно е да я дам в магазина срещу хубава храна, което е едно много важно нещо за красиви и здрави риби. И като цяло все още ми е интересно и не знам много работи за цихлидите затова и вадя малките за да се образовам, най-малкото когато реша да си взема Tropheus sp. "Black" Pemba или Kiriza, а това ще стане, и дам едни луди пари за тях да знам, че винаги ще мога да си изкарам популация за да си ги подновявам, а не да наривам с лопатата. Не забравяй че всичко е свързано с пари, а хобито не е от еФтините ... ;) особено ако не вкарваш мисъл ;)
Melanochromis Maingano
Metriaclima lombardoi
Metriaclima OB

Неактивен geshi

• Активен потребител
  • Публикации: 1 522
  • Нас. място: Враца
  • Ъ ъ ъ кво пипнах,че тръгна?
« Отговор #38 : неделя, 03 януари 2016 г., 17:36 ч. »
Точно теб визирах.Щом продаваш цихлиди на 1 см.
Утре ще пуснеш и обява,че продаваш и хайвер.
Поздрави!

Глей сега пич тези рибки ги подарих, за твоя лична информация и за всички риби дето съм извадил, а те са много съм взел 0 лева. Вадил съм за да зарибя хора от моя град, защото тук не се продават такива. Относно това, защо съм ги продавал на сантим, пак за твоя лична информация, беше ми спукан аквариума и сълзеше и за това се наложи да ги дам така бързо. Има няколко човека от форума на, които щях да ги подаря, но ми пукаше, че ще умрът по еконт и за това не ги пратих. И друго да ти кажа, много е грозно да гледаш на друг в паницата.

Неактивен Светльо

• Активен потребител
« Отговор #39 : неделя, 03 януари 2016 г., 18:25 ч. »
Първо:Не ме наричай пич.Така ще казваш на сина си.
Второ:Ако има някой,който гледа в другите паници си ти и както се казва си на всяко гърне мерудия.
Пишеш във всяка тема и някой път неуместно,като се правиш на разбирач.
Кога набързо натрупа опит ,че да даваш акъл на хората.

Моля malomir да се намеси ,че яко оспамихме темата на човека,за което се извинявам.
Нищо лично!

Неактивен LekoBaceLeko

• Активен потребител
« Отговор #40 : събота, 02 април 2016 г., 08:23 ч. »
И когато настъпи бебе бум :) за този който се чудеше какво се правят - отговарям веднага :) гледат се и им се радваш :) ;)

А когато СО-свърши и монопола е огромен .... и няма от къде да се презареди се прави освежаване на инвентара ;)

Melanochromis Maingano
Metriaclima lombardoi
Metriaclima OB

Неактивен Rama

• Мотохолик, акваманиак
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 866
  • Нас. място: гр.София
  • Ако ще се давиш, не се мъчи в плитка вода.
« Отговор #41 : събота, 02 април 2016 г., 10:36 ч. »
Мога да те опровергая веднага. Много трудно си намерих желани от мен риби, дори най-желаната още я нямам, и едва ли ще я видя при мен някога поради цените които искат "Софиянци" и като към това като сложиш и едни луди пари за транспорт. Дори някога да продам риба, то едва ли ще е през форума, по вероятно е да я дам в магазина срещу хубава храна, което е едно много важно нещо за красиви и здрави риби. И като цяло все още ми е интересно и не знам много работи за цихлидите затова и вадя малките за да се образовам, най-малкото когато реша да си взема Tropheus sp. "Black" Pemba или Kiriza, а това ще стане, и дам едни луди пари за тях да знам, че винаги ще мога да си изкарам популация за да си ги подновявам, а не да наривам с лопатата. Не забравяй че всичко е свързано с пари, а хобито не е от еФтините ... ;) особено ако не вкарваш мисъл ;)

Наричаш "луди пари" някакви 10-на лв за транспорт, както и подобни за рибка. Тези соц. митове отдавна си мислех, че не влияят на мисленето на хората, най-малко на младите хора...
В омента не се сещам за по-евтино хоби от акваристиката, ако ще и да е соленоводна! :grin:
След като ти е скъпо, опитай с нещо по-евтино. Например Ofroad (ATV, Jeep, Enduro), планинско колоездене фотография, сноуборд/ски, отглеждане на расови кучета, котки и птици, изобразителни и приложни изкуства, колекциониране на редки предмети, филателия и нумизматика, ветроходство (стига да имаш яхта), diving... Сетих се малко по-евтино хоби - културизъм и скално катерене, но, сигурен съм, и тук ще ме опровергаят, :drinks:!

Ако си решил това хоби да те направи богат, повярвай ми, тотално си се объркал! Преди всичко то трябва да ти носи удовлетворение и радост!
Лесно забравяме грешките си, ако не са известни на никого освен на нас.

Неактивен Горан

• Активен потребител
  • Публикации: 258
« Отговор #42 : събота, 02 април 2016 г., 13:10 ч. »
Евтини хобита няма :) Кеф цена няма, са казали хората, и си е точно така :)

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
« Отговор #43 : събота, 02 април 2016 г., 13:22 ч. »

Наричаш "луди пари" някакви 10-на лв за транспорт, както и подобни за рибка. Тези соц. митове отдавна си мислех, че не влияят на мисленето на хората, най-малко на младите хора...
В омента не се сещам за по-евтино хоби от акваристиката, ако ще и да е соленоводна! :grin:
След като ти е скъпо, опитай с нещо по-евтино. Например Ofroad (ATV, Jeep, Enduro), планинско колоездене фотография, сноуборд/ски, отглеждане на расови кучета, котки и птици, изобразителни и приложни изкуства, колекциониране на редки предмети, филателия и нумизматика, ветроходство (стига да имаш яхта), diving... Сетих се малко по-евтино хоби - културизъм и скално катерене, но, сигурен съм, и тук ще ме опровергаят, :drinks:!

Ако си решил това хоби да те направи богат, повярвай ми, тотално си се объркал! Преди всичко то трябва да ти носи удовлетворение и радост!

:spam:

Зависи от много неща - дали едно хоби е скъпо. Специално ските не са никак скъпи. Това го казвам от опит. Стига човек да работи и взима едни прилични парици - стигат. Тук основното е колко ти е "слаб ангела". Демек - може с 2 и 200. Какво искам да кажа: ако искаш да си облече с последния вик на модата и да караш по извести кУр-орти е няма да минеш с 2лв!
Инвестицията - обувки, ски и щеки, може да намериш и на старо и то в прилично състояние. Облекло, също. На мен ми излязоха - тези неща 350лв. Пазиш ли ги, може да караш години с тях. Оттук нататък разход - лифт карта, храна и нощувки. В България все още има места където може да минеш за лифт карта с 30лв. за 4дни! Храна и там пак зависи от ангела ти  :). Пък има пичове,  дето за лифт не дават. Една 4-ри дневна ваканцийка ми излиза 250лв. Разцепвам се от каране, май за това съм се родил. Само, дедо боже здраве да дава, най-вече!
Като цяло, човек ако е тръгнал да кара не само за удоволствието, но по принцип планината е твоето място - винаги ще намери как.  :drinks:
Няма ли доход и хляба в магазина ще ти е скъп. И това съм видял. :D

Неактивен Rama

• Мотохолик, акваманиак
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 866
  • Нас. място: гр.София
  • Ако ще се давиш, не се мъчи в плитка вода.
« Отговор #44 : петък, 08 април 2016 г., 08:20 ч. »
Харесва ми, че си намерил доводи да опровергаеш сам своите твърдения, с което доказваш, че в акваристиката може да минеш почти без пари, но ще си много далече от истината.
Лесно забравяме грешките си, ако не са известни на никого освен на нас.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.