Автор Тема: Профилът на screamers  (Прочетено 4447 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен screamers

• Активен потребител
  • Публикации: 45
  • Нас. място: София
    • Оригиналните Apple части
Отг: Профилът на screamers
« Отговор #15 : петък, 15 март 2019 г., 09:33 ч. »
Определено няма да чакам изобщо. Вечерта след работа се захващам с лечението, ще ги отделя скаридите и охлювите както ме посъветва. Интересно ми е как са го лепнали. Възможно ли е да е от замразената храна ? Защото аз не си обяснявам нещата по друг начин

Неактивен lamb4o

• Активен потребител
  • Публикации: 96
  • Нас. място: Варна
« Отговор #16 : петък, 15 март 2019 г., 09:45 ч. »
Здравей,
От опит с ихтиото, скриди и охлюви, зарежи нистанина. Иди и си купи JBL Punktol Plus - https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/medikamenti-jbl-germanija-21535/jbl-punktol-plus-125-preparat-sreshtu-belite-totshki-i-drugi-ektoparaziti-100-ml-3754.   Вдигни температурата до към 28 градуса, и третирай както е описано без да вадиш скаридите и охлювите. При мен нямаше проблеми, може би по малките скариди са дали фира, но популацията бързо се въстанови.

Как са го лепнали ще е трудно да разбереш, може да е от промяна на параметрите на водата. При мен от едно раязко охлаждане изби.
...And we're all allowed to dream Of the next time we touch..........

Неактивен screamers

• Активен потребител
« Отговор #17 : петък, 15 март 2019 г., 10:26 ч. »
Ще се вслушам в съвета ти, и ще си взема този продукт. Никъде не виждам да има проблем за растенията, ти забелязал ли си да си имал такъв проблем ? 
Охлювите ми са две Нетерини, и четири пет аманови скариди. Принципно трябваше да имам и ред черита, но не знам какво се случи с тях. Както и да е, това че няма да ги гоня из аквариума ще ми спести доста нерви и псувни. Дано да се отърва бързо от тези паразити. Имам и един друг въпрос, как стоят нещата с осветлението на аквариума ?

Неактивен lamb4o

• Активен потребител
« Отговор #18 : петък, 15 март 2019 г., 11:46 ч. »
Здравей,
Растенията не забелязах да имат особенни проблеми, но все пак аз не подавам CO2 и не торя.
Не знам за осветлението, не съм се зачитал толкова.
Но ето ти нещо от FAQ на JBL за Punktol-a - "Du I have to turn off the aquarium light when using JBL Punktol?
The information given in some online forums that the light needs to be switched off during malachite green treatment is both correct and incorrect at the same time. Malachite green is converted into leucomalachite green, which has a weakened effect on Ichthyophthirius. This conversion is dependent on the pH value and takes place faster when the pH levels are higher than when they are low.

In addition, the filter bacteria have adapted to malachite green in the past decades, with the result that they decompose it faster today than they did in the past. This explains why the instructions for use involve multiple dosages at intervals of one or two days. If the infection is more severe, we recommend you use JBL Punktol (in the various forms) with full doses daily after a 50-60 % water change each time..

Виж обаче почети за амановите скариди, защото са си по скъпички от черитата и ще бъде кофти ако ги "натръшкаш".

Неактивен screamers

• Активен потребител
« Отговор #19 : петък, 15 март 2019 г., 11:53 ч. »
Аз все пак ще разпитам и в магазина дали знаят нещо повече за лекарството и тама да ми дадът някой друг съвет. Ще се разровя да видя и аз до каква информация ще се докопам слагам течен Азот, и торя. За външния филтър до колкото разбрах е добре да се спре (но по този начин ще се убият полезните бактерии) но ако трябва ще ги засиля с някой препарат. Важното е да разкарам гадната напаст. За съжаление рано или късно човек се сблъсква и с такива неволи. Ще пиша да кажа как върви лечението и какво точно съм направил. Благодаря ви за помощта  !  :bow:

Неактивен lamb4o

• Активен потребител
« Отговор #20 : петък, 15 март 2019 г., 12:37 ч. »
А нещо не си дочел както трябва, не спирай филтрацията, остави си всичко така просто вдигни температурата и менкай водата както е описано.

Неактивен wire

• Активен потребител
  • Публикации: 128
« Отговор #21 : петък, 15 март 2019 г., 15:25 ч. »
Offtopic
Интересно къде държиш течния азот и как го слагаш в аквариума :bow: :lol:
Ограничените размери на човешкия мозък не пречат на безкрайната човешка глупост!

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #22 : сряда, 20 март 2019 г., 02:32 ч. »
Как върви лечението колега?

Неактивен screamers

• Активен потребител
« Отговор #23 : понеделник, 25 март 2019 г., 13:36 ч. »
Малко се замотах - но ето ъпдейт по темата. Нещата протекоха по следния начин, имам познат с голяма ферма за риби (човека внася и продава риби) та се сетих за него и реших че няма как да не се е сблъсквал с такава идиотия. Звъннах му и ми каза да мина през него, минах - даде ми едно лекарство зелено на цвят и ми каза че е като бактопур-а на Сера. И лечението ще трае 7 дни за да е сигурно че няма да ме повтори. Въпреки че още на 5-тия ден нямаше и следа от болеста, рибите бяха много по жизнени, имах малко проблем с едно растение (лисича опашка), не знам дали това е точното му име, но пича от който го взех така го наричаше, което буквално умря защото докато траеше лечението не съм му пускал светлина на аквариума. Не е болка за растението тъй като имам в другия аквариум малко от него и ще си го прехвърля в големия а то доста бързо расте, така че жертвите са приемливи. Не съм вадил скаридите и те са си наред, с две думи нещата минаха без проблем.

Неактивен screamers

• Активен потребител
« Отговор #24 : вторник, 26 март 2019 г., 11:46 ч. »
Offtopic
Интересно къде държиш течния азот и как го слагаш в аквариума :bow: :lol:

Колега, говоря за това

Неактивен lamb4o

• Активен потребител
« Отговор #25 : вторник, 26 март 2019 г., 12:11 ч. »
Интересно къде държиш течния азот и как го слагаш в аквариума.
 Показаното на снимката е EasyCarbo и "се води" течен CO2.

Неактивен screamers

• Активен потребител
« Отговор #26 : вторник, 26 март 2019 г., 12:14 ч. »
Това имах впредвид, явно не съм се изразил правилно. Мисля че е човешко да се допускат грешки.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.