Рибки > Кили рибки
дайте съвет относно съжителство на килита
ShizzleMyNizzle:
Nothobranchius guentheri мисля че е женска заради липсата на черен кант на опашката, а Aphyosemion striatum е мъжки.Незнам възрастта в магазина не ми казаха , но Aphyosemion striatum е по голям и постоянно гони другата , както и защитава храната като я пусна в аквариума.Незнам защо се получава така, даже се чудя дали да отделя Nothobranchius guentheri в друг аквариум за нейна сигурност.
nihi79:
Първо се уверете какви риби гледате.Женската Nothobranchius guentheri е доста по-бледа от мъжкия екземпляр,не е само липсата на черен кант.Ако в аквариума отглеждате единствено женска Nothobranchius guentheri и мъжки aphyosemion striatum то мъжкия няма да спре да гони женската рибка.Ако "женската" се окаже подрастващ мъжки си мисля ,че скоро ще трябва да се спасява aphyosemion striatum.
За мен е неуместна тази комбинация в един аквариум.
Опитайте да сформирате чифтове от тези два вида в отделни аквариуми.
Прочети малко повече за кили рибките .В сайта има и профилите на двата вида рибки.
Успех
ShizzleMyNizzle:
За в бъдеще мисля да сформирам една двойка от Nothobranchius guentheri в големия ми аквариум,че ми изглеждат по мирни за съжителство с Harlequin и евентуакно с още една женска ,а другата двойка в по-малък,но за сега са си в този,пък и не съм виждал много килита тука в Лондон,явно не са много популярни или аз не знам каде да ги търся :beer:
nihi79:
Явно не ти се чете,
Не знам какви са тези Harlequin но ти препоръчвам да си гледаш Nothobranchius guentheri сами в аквариум .Те са малки агресивни рибки!
Ще се повторя ,прочети повече информация за килитата . Имат си своите специфични изисквания ,който не са кой знае какво но е хубаво да се спазват.Надявам се знаеш ,че Nothobranchius са едногодишни рибки?!
Със сигурност имаш по-голям шанс да намериш килита в Англия отколкото в България.Потърси информация в нета.
JIX:
Все пак си взех преди месец от тези- Fundulopanchax gardneri
,само такива намерих ...в магазина имаше само 2 мъжкарчета и 1 женска, трите съм ги пуснал в един 50 л. прилично залесен с растения. ..струва ми се че женската хвърли хайвер-беше надута и се търкаха с мъжкарчето по дъното. незнам дали въобще ще се излюпи нещо-то и да стане те ще ги омахат .
Навигация
Преминаване към пълната версия