AQUAPORTAL.BG - акваристика, аквариумни рибки, аквариумни растения и всичко останало!

Рибки => Шаранови (Cyprinidae) => Темата е започната от: radi98 на сряда, 08 януари 2014 г., 21:34 ч.

Заглавие: отглеждане на барбус тетразона
Публикация от: radi98 на сряда, 08 януари 2014 г., 21:34 ч.
Здравейте искъм да попитъм барбус тетразона може ли да се отглежда без нагревател
Заглавие: Отг: отглеждане на барбус тетразона
Публикация от: malomir на сряда, 08 януари 2014 г., 23:43 ч.
Отглеждаме тропически рибки. Нуждаят се от температура 25 градуса. Ако успееш да държиш водата на 25 градуса без нагревател, отговора е - да можеш.
Заглавие: Отг: отглеждане на барбус тетразона
Публикация от: niki_o на събота, 26 април 2014 г., 21:50 ч.
Да използвам темата на колегата-имам 8 барбус тетразона*голд*.До скоро живееха в общия аквариум с 8-10 други вида и прблеми с агресия не съм имал.Взех ги малки на 1.5 см. а сега година по-късно са си 6 см.,но въпроса ми е следния.
От месец дори и в общият те не престават да хвърлят хаивер,сега са отделени в техен си и пак така.Знам че поколение така няма да извадя а и не това ми е целта,но и друг път съм гледал тетразон и никога това държание.
И другото от както ги взех се сдобиха с дружка-Лабео биколор тогава 2см. сега 8см. обаче то неможе без тях,те са си стадни и то много това е ясно ,но то не е.При какъвто и да е стрес то се бута в тях и сега в новия са заедно,има си своя част,но постоянно търси тяхната компания......при хвърлянето на хаивера едва ли не иска да участва :-[
И друг път съм имал тези две породи,но боевете тогава бяха епични,а сега любов :hmm: :hmm:
Заглавие: Отг: отглеждане на барбус тетразона
Публикация от: Fundulopanchax на понеделник, 23 февруари 2015 г., 21:39 ч.
Е какво ти е притеснението ? Щом рибите се размножават, значи са здрави и качествата на водата са чудесни. Какво лошо има в секса ? Не виждам къде ти е тревогата. Лабеото също иска секс и като си няма риба от своя вид е готово да се чука с който падне. И в това няма нищо шокиращо, според мен !  :grin: