AQUAPORTAL.BG - акваристика, аквариумни рибки, аквариумни растения и всичко останало!

Рибки => Лабиринтови => Темата е започната от: Simona2007 на вторник, 19 май 2020 г., 07:15 ч.

Заглавие: Опити за размножаване на бети
Публикация от: Simona2007 на вторник, 19 май 2020 г., 07:15 ч.
Здравейте колеги акваристи. Аквариума в който се опитвам да размножа мойте бети е 20 л без грунд и помпичка за въздух. Сменила съм 2 мъжки бети. Женската има вертикални ивици и има доста голям корем. Има укрития в аквариума. Мъжкия беше направил гнездо вчера сутринта женската отиде до него и мъжкаря започна да я гони и хапе много. Тя явно много се е уплашила защото се скри в една от декорациите и не искаше да излиза. Реших аз да махна мъжкия и го прехвърлих в 50л (с даниота).Женската се поуспокои но не знам защо не ще да хвърля хайвер. Сега женската е много бледа и не знам защо.Моля за съвет от по опитните от мен.
Заглавие: Отг: Опити за размножаване на бети
Публикация от: Simona2007 на вторник, 19 май 2020 г., 08:45 ч.
Ето и снимка на женската която продължава да избледнява.
Заглавие: Отг: Опити за размножаване на бети
Публикация от: malomir на сряда, 20 май 2020 г., 09:45 ч.
А какъв цвят беше тая женска? По принцип женските хвърлят хайвер само с мъжките, по време на любовен ритуал, при който двамата се увиват един друг. Често се случва и да не се харесат дадена двойка. Малко повече търпение трябва. Пробвай пак след няколко дена. Или търси други риби.
Заглавие: Отг: Опити за размножаване на бети
Публикация от: Simona2007 на сряда, 20 май 2020 г., 14:59 ч.
Така изглеждаше преди. След няколко дена ще пробвам пак.
Заглавие: Отг: Опити за размножаване на бети
Публикация от: Simona2007 на вторник, 26 май 2020 г., 13:42 ч.
Женската днес хвърли хайвер. :) Преди да я пусна бях нахранила мъжкаря за да не яде после хайвера. До тук добре. След като женската хвърли под гнездото което беше доста малко спрямо предното я извадих за да не я убие. До тук добре. След като я махнах мъжкия не събра хайвера да го качи в гнездото, а го изяде почти всичкия. :fool: Отделих го и него в друг съд. Сега хайвера стои на дъното, има ли шанс да се излюпи нещо от този хайвер или да я подготвям за следващо хвърляне?
Заглавие: Отг: Опити за размножаване на бети
Публикация от: malomir на вторник, 26 май 2020 г., 20:50 ч.
Не, няма шанс да се излюпи на дъното.
Не всички опити са успешни. Ако имаш време продължавай с опитите. Не става от първия път.
Заглавие: Отг: Опити за размножаване на бети
Публикация от: Simona2007 на петък, 12 юни 2020 г., 05:27 ч.
Нещата не стоят добре женската бета току що видях че напада мъжкия явно и пред да се събудя тя го е нападала защото беше целия оръфан , не знам да ли има обяснение за тази нейна агресия която изведнъж се появи(мъжкия бе завършил гнездото и всичко си беше нормано). Какво им става на тия рибета не знам.  :fool:
Заглавие: Отг: Опити за размножаване на бети
Публикация от: RAKIM на петък, 12 юни 2020 г., 16:53 ч.
Не съм експерт,но сигурно ли е че тази бета е женска?
Заглавие: Отг: Опити за размножаване на бети
Публикация от: Simona2007 на петък, 12 юни 2020 г., 18:24 ч.
Женска е до колкото знам(и аз не съм спец по тия риби), има тези вертикални ивици и онова бяло топче което прилича на хайверно зрънце. Сега временно е при друг мъжки, че останалите аквариуми са заети и карантиния... дълга история...та този мъжки при който е сега май си го хареса че не го оставя намира само му се перчи и го обикаля, а той строи гнездо и не я закача... Търпение трябва. Само се чудя дали като ми се освободи някой от аквариумите дали да я местя?
Заглавие: Отг: Опити за размножаване на бети
Публикация от: Simona2007 на събота, 13 юни 2020 г., 20:25 ч.
Положението е повече от зле почнаха да се,, гушкат " тя хвърли 5 хайвер и зрънца, той ги постави в гнездото. Той започна да я обикаля наперен и тя се напери и изведнъж почнаха да се бият като 2 мъжки бети  :fool: . Тя току що изхвърли сама около10-15 зрънца. И продължава боя. Ще ги разделя веднага , но въпроса е какво предизвиква тая агресия хем се бият хем се,, гушкат" май нещо не е наред с тия рибета или аз не съм чела достатъчно?
Заглавие: Отг: Опити за размножаване на бети
Публикация от: bustama на неделя, 14 юни 2020 г., 11:04 ч.
Не ги зная бетите, но при мен със рубривитата е горе долу така, но с определен мъжки. Женската го бие и после играят танца на любовта... Ходи ги разбери. Даже съм си мислил, че го оредизвиква, щото на него му е все тая. Това обаче е само с един от мъжките.