Екология > Екология

Един ден в Пирин

<< < (3/7) > >>

Stas:
Аз 20 години бях непоправим оптимист.
След като 20 години се борих в тази държава, постигнах нещо и убеждавах приятели и познати да не бягат, накрая дойде това, което е. Е, бога ми, всичко отиде по дяволите! Всичко, което съм правил толкова време бе унищожено с лека ръка. В момента съм човек с няколко фирми, различни дейности, опит и познания и ... едвам се справям! Никога не съм вярвал, че ще стигна до това положение. От 3 години насам затъвам все повече и повече и вместо държавата да ни подаде ръка, тя със всеки изминал ден ни тика надолу и надолу.

Сега ще отговоря защо Боби е прав. Прав е и изходът от това положение е Терминал 2! Защото се правят безобразие след безобразие и резултатът е, че протестират 0,1% от населението на София. Останалите седят пред телевизора и вярват на БТВ! Това е. Как да се оправим? Аз откровено мисля, че нашия народ не заслужава капацитетите си.

За Банско... Преди доста години се появиха пистите. Преди малко по-малко ги разшириха. Банско беше великолепно място преди около 15-20 години. За съжаление целия проблем тръгна от самите жители на града - те поискаха и уредиха да се урбанизира до неузнаваемост това място. Никое правителство не е виновно за това! Местната власт го докара в лицето на кмета Краваров, доколкото си спомням.

Изкуственото езерце всъщност е водоем за инсталациите за изкуствен сняг. За свличането на земни маси - да, половината писта "Томба" беше паднала и я укрепваха. Неправилно геоложко проучване, ако въобще е имало такова.

И накрая ще коментирам становището на премиера - той се е сетил, че у нас е добре да се развиват зимните спортове. Опашките за лифтовете се получават, защото легловата база на Банско надминава в десетки пъти капацитета на пистите и това заради пуснатите срещу скромен хонорар разрешения за строеж. Да не говорим за проблемите с канализация, ток, вода... Както и да е.

Г-н Премиер, в България ИМА условия за зимни спортове, но хората НЯМАТ ПАРИ, за да ги практикуват. Не вски може да си позволи карта от 55 лв. за ден каране. И не е само картата. Така че, г-н Премиер, в България ще има зимно спортове, когато помислите първо за хората и за условията им на живот, а не за магистрали, безумноскъпи спортни зали и грандиозни проекти, които ще си останат за отбрани българи и чужденци.

kostur:
Ако ние не се борим да се оправи положението тук , няма кой да го стори вместо нас. 

Stas:
Съгласен съм, но ... Единстявеното нещо, което е по-силно от СИТЕМАТА, това е ОБЕДИНЕНИЕТО.

За съжаление тук няма обединение, така че борбата е безсмислена. Затова споменах за тези 0,1% протестиращи.

Миро:
Доста силни думи....доста силна тема.
За жалост изводът от темата не е никак розов.
В България е трудно да останеш свестен и добър.Ежедневната простотия, немотия, идиотщина и какво ли още не която те обгръща те превръща или в пълен идиот, каквато е основната маса от населението останало тук или в психично разклатен човек, нуждаещ се от известна медикаментозна терапия..
Вечер се прибираш, пускаш си новини и не можеш да повярваш какво се случва...

Виолета:

--- Цитат от: Boby_ на понеделник, 18 юни 2012 г., 17:53 ч. ---
Оф, бях ти написал един доста циничен отговор на тема наше, българско и родно, но не искам да ти развалям желанието да се бориш със системата.
Всъщност това може и да не е правилният начин (по простата причина, че няма правилен начин), но поне е някакъв начин да се прави нещо, което в общия случай е по-добре, отколкото да не се прави нищо.

--- Край на цитата ---

Боби, предполагам, че си ми спестил отговор, който показва отношението ти към фейсбук. Знаеш, че моето отношение е горе-долу същото. На фейса обаче не може да му се отрече това, че е средство за бърза комуникация. Гледам, че сега опонентите на протеста се делят на две групи. Едните - като министър ЦвъЦвъ - искат да изкарат всички протестиращи лумпени, както при бунта в Катуница. Другите - с БоклукTV начело - се мъчат да вменяват вина и търсят организация, която да носи отговорност. Интересно - когато започна т.нар. "Арабска пролет", на нито един журналист не му хрумна да каже, че протестът е незаконен, защото няма организация, която да се натовари с отговорности. За арабския свят може, за България не може демек. Къде е логиката?

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия