Екология > Екология

Един ден в Пирин

<< < (2/7) > >>

Виолета:
Не ви било безразлично значи...
Сега ми обяснете в протеста на Орлов мост каква е функцията на която и да е еко-организация!
Няма никакви организации тук и това е най-хубавото. Едни хора се събират във фейсбук и след това на езерото Ариана, блокират кръстовището за половин час, полицията ги разгонва, на следващия ден пак. Какви еко-организации, какви улични кучета, какви пет лева! Извинете, не ви ли е ясно за какво става дума?
Вчера едни момичета отидоха да засадят цветя в кашпите на Орлов мост, защото кметицата орева ефира, че са нанесени щети за 1500 лева. Цветята са възстановени, а момичетата, които садиха цветя, бяха заградени отвсякъде от полиция. Те ли са еколожките-злосторнички? И защо се поддавате на внушенията на мутрата-премиер, за когото екология е мръсна дума? Само три дни бяха нужни, за да клекнат и да върнат така наречения закон за доразглеждане. Казвам да клекнат, защото според мен не президентът е наложил вето... върхушката горе просто се стресна. Не от еко-организациите, с тях им е лесно да се справят, а от спонтанния протест на хората, които не са еколози, не са членове на партии, не са ничии послушни марионетки, а следователно не са и толкова лесни за манипулиране.
Лошо е, когато вдигаме белия байрак и гледаме към Терминал 2. Но това е лесното решение. Да останеш тук и да се бориш да ти се чуе мнението - ето това е по-трудното.

Boby_:
Оф, бях ти написал един доста циничен отговор на тема наше, българско и родно, но не искам да ти развалям желанието да се бориш със системата.
Всъщност това може и да не е правилният начин (по простата причина, че няма правилен начин), но поне е някакъв начин да се прави нещо, което в общия случай е по-добре, отколкото да не се прави нищо.

bustama:
Мъглиж беше пръв!

tonino:
Виолета,дано не си повярвала, че "мутрата-премиер" е "клекнал" пред 300-400 народни гласа.
Родната действителност отразена в тези снимки не е станала за една нощ.Не е станала и за една година.Това няма как да се спре за три дни от хора,колкото за един кино салон.
 

RosiBosiE:
Едва ли някой разумен човек би помислил, че ха сега -стана революцията на Гео Милев и Септември ще бъде май, но това е един от редките случаи на спонтанно обединение и то на млади хора с голям процент интелогентност при действията и отправените послания, а именно тук се корени надеждата (моята и на още много от нас, които разбираме, че не сме чак толкова малко), може и да звучи наивно и поради тази причина глупаво, но надеждата не умира последна, последен умира Човека, с главно Ч, надявам се.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия