Автор Тема: Неони  (Прочетено 20083 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен msp

  • Активен потребител
  • ****
  • Публикации: 301
  • Нас. място: София
  • Пол: Мъж
Отг: Неони
« Отговор #30 : четвъртък, 15 октомври 2009 г., 21:36 ч. »
  С риск да ме обвините в некомпетентност , твърдя  че неправилно отгледаните производители    са ПРИЧИНА  НОМЕР 1  за неуспехи в размножоването на всички аквариумни риби . За мен е важно това да достигне до по ммладите колеги .Акцентира се на условията в размн. вани . Те наистина са сходни ,но резултатите винаги са различни .Не твърдя че обикнов. неон е особен проблем за София но колко акваристи правят 1000 бр. от 10 зареждания .И още нещо.В някои      зоомагазини рибите вегетерат с месеци атакувани от нитрити .

jesi привет, казваш ни че слънцето изгрява от изток, няма лошо.

Сори но въобще не съм съгласен с теб. Твърдя, че за развъждането на инесито са важни всички фактори. Не бих казал, че някой е по-важен от друг като, безспорно, правилно отгледани и разработени чифтове дават максимален приплод.
Но така ли ще е ако същите риби се заредят в неподходяща вода, не се погрижим за отстраняването на неоплодените хайверни зърна, личинките как ще са на неподходяща температура или в огромна вана с високо ниво на водата, фототаксис и захранване и т.н.
 А който разчита на риби взети от някой магазин ... може и да има късмет, но това е друга приказка.   

--------------------------
От десет чифта 1000 не ми се е случвало да извадя, но от четири съм броил до 750. ;)   
 
--------------------
memento mori ...

Неактивен jesi

  • Активен потребител
  • ****
  • Публикации: 127
  • Пол: Мъж
Отг: Неони
« Отговор #31 : петък, 16 октомври 2009 г., 21:42 ч. »
 Когато реша че ще се занимавам с определен вид ги взимам директно от производителя и то от тях.Взимам не по малко от 7 бр. на възраст около 3 месеца .Когато търся по рядко срещани видове купувам от всякъде единични бр. и винаги съжалявам .Обикновено такива чифтове са слабопродуктивни но поне запазвам вида . Сега отглеждам два мъжки розови фантома и шансовете да намеря женски не са големи. Предполагам че и червеният фантом е намалял .Преди години в мой приятел изчезнаха последните наностом. трифасциатус . Съзнавам че повечето неща които казвам са банални ноакваристиката се крепи на много такива подробности

 Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.