Автор Тема: Все по черни дискуси?  (Прочетено 8718 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 433
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
Отг: Все по черни дискуси?
« Отговор #15 : понеделник, 05 март 2018 г., 10:44 ч. »
Да те питам за колко време дойдоха и от Азия ли директно ги поръчва?Джер от 30 години дискуси развъжда ,дискусфен и той май е стар дискусчия :) така да се каже,така че вярвай им.

Неактивен stermo

• Активен потребител
  • Публикации: 276
  • Нас. място: гр. Монтана
  • 0884 86 77 86
« Отговор #16 : понеделник, 05 март 2018 г., 10:53 ч. »
Нямам точна представа колко време е траело самото пътуване от Сингапур до бг, но прекараха 3 седмици карантина при човека от който ги взех. Когато ги взех разделени в пликове, всички бяха почти прозрачни от стреса и не съм се замислял, че може да не са червено боро. На следващият ден вече бяха с по ярки цветове и няколко от тях започнаха да чернеят.
Уважавам изказването на всеки и ще се опитам с фото апарата да направя няколко по качествени снимки за да може да разгадаем какви в крайна сметна са дискусите.

Неактивен stermo

• Активен потребител
  • 0884 86 77 86
« Отговор #17 : понеделник, 05 март 2018 г., 22:25 ч. »
Извинявам се за голямото количество снимки които ще кача, но нека хората с достатъчно опит да се изкажат, какви видове дискуси виждат на снимките и след това ако е нужно да ги премахнат.
Djer и discusfen, ако може да конкретизирате каква е разликата например, между чекерборд пиджън и мазе пиджън или пък щом ред ковъра има бар над окото, който в случаят липсва при моите дискуси, дали не са ред мелони със солиден пеперинг.
Днес смених фона на гърба на аквариума със светло син цвят и се надявам с времето да се изчистят рибите от тези черни точици, или поне онези на които не им е заложено във вида.
Като заключение мога да кажа, че за една седмица от както рибите пристигнаха в бг и по конкретно при мен, се хранят много настървено и са постоянно гладни. Храня около 4, 5 пъти дневно, като към момента съм смесил домашна кайма с тетра дискус и замразена артемия. Добавил съм флажил като допълнение към профилактичният курс против вътрешни паразити, който вече приключва. Снимки със светлият фон не съм правил, но ако има ефект ще покажа как са нещата след време с него.

Неактивен stermo

• Активен потребител
  • 0884 86 77 86
« Отговор #18 : понеделник, 05 март 2018 г., 22:26 ч. »
..

Неактивен stermo

• Активен потребител
  • 0884 86 77 86
« Отговор #19 : понеделник, 05 март 2018 г., 22:26 ч. »
.

Неактивен stermo

• Активен потребител
  • 0884 86 77 86
« Отговор #20 : понеделник, 05 март 2018 г., 22:27 ч. »
.

Неактивен stermo

• Активен потребител
  • 0884 86 77 86
« Отговор #21 : понеделник, 05 март 2018 г., 22:28 ч. »
.

Неактивен stermo

• Активен потребител
  • 0884 86 77 86
« Отговор #22 : понеделник, 05 март 2018 г., 22:28 ч. »
.

Неактивен stermo

• Активен потребител
  • 0884 86 77 86
« Отговор #23 : вторник, 06 март 2018 г., 21:59 ч. »
Трудни за определяне ли са рибите?
След като смених фона със светло син няма промяна в цветовете. Тези които са си пепеливи си останаха такива. Под определен ъгъл червеният им цвят изглежда като винен, но пък нямат бар над окото и са с голяма светла част около главата, както каза djer. Какви ще излязат тези тъмните... не знам!?!

Неактивен niki_o

• Активен потребител
  • Публикации: 414
  • Нас. място: Хановер
« Отговор #24 : вторник, 06 март 2018 г., 22:35 ч. »
Като човек неразбиращ изобщо от Дискуси  ще ти дам съвет от собствен опит ;)
Обичак Гупи и то редки видове Ендлер,а в единия си акваиум развъждам Endler Guppy Santa Maria bleeding heart  и на трето котило ми излезнаха малки само с черан цвят.....бебета които помислих дори за Молинезии,а няма от къде там!Сега пораснали губят този черен цвят ,само една женска има леко такова оцветяване,а не би трябвало да го има.но е още преди полова зрялост......мъжките са на фул нормални :dance3
Просто това което е намладите риби в по-късен етап може да изчезне или да ти даде едни доста по интересно оцветени риби ;)

Неактивен stermo

• Активен потребител
  • 0884 86 77 86
« Отговор #25 : сряда, 07 март 2018 г., 17:26 ч. »
niki_o благодаря за отговора, но мисля че при дискусите не е точно така. Може възрастни дискуси с чисти цветове да потъмнеят при разлизчни обстоятелства.
Интересно ми беше, дали тъмните риби са от друг вид, или са си ред мелъни, обаче потъмнели по някаква причина. Ако никой не си каже мнението..... ще чакам да пораснат и да видя дали "грозните патета" ще се превърнат в "лебеди"

Неактивен stermo

• Активен потребител
  • 0884 86 77 86
« Отговор #26 : понеделник, 12 март 2018 г., 17:03 ч. »
Доста "специалисти по дискусите" съм срещал в различни теми да коментират всичко свързано с тези красиви риби, но ето сега няма никой от тях да си каже мнението относно вида на горните риби. Дано причината за обезлюдяване на раздел "ДИСКУСИ" да не е отказали се акваристи.

Неактивен asito

• Активен потребител
    • Моите аквариуми
« Отговор #27 : понеделник, 12 март 2018 г., 17:12 ч. »
Аз не съм специалист,любител съм-от година гледам дискуси,на снимките виждам тюркоази,ред мелони и пиджъни

Неактивен stermo

• Активен потребител
  • 0884 86 77 86
« Отговор #28 : понеделник, 12 март 2018 г., 21:45 ч. »
Да asito и аз вече съм сигурен, че нямам червено малборо, а само пъпеши. От както discusfen каза, че според него има някои които са ред кавър, аз поразгледах снимки в интернет и найстина имат прилики.
За сега всички се тъпчат много настървено. Храня ги сутрин с тетра дискус накисната във вода, на обяд им давам отново тетра дискус, към 17часа давам артемия майки и докато стане 22 часа и таймера изгаси осветлението давам още два пъти домашна кайма. Вода съм сменял през ден заради 6 дневния курс с флажил и за напред ще продължа с 1 смяна на седмица по 60%. Вода наливам от водопровода, или по точно от бойлера. PH - 7 , KH - 1 , TDS - 23ppm. Темперетурата която поддържам е 31,5/32гр. Наадявам се да носят добри гени и да отгледам здрави, едри и хубави дискуси.
Не знам на каква възраст може да се гадае дали дадена риба е с голям потенцял или обратното.

Неактивен asito

• Активен потребител
    • Моите аквариуми
« Отговор #29 : вторник, 13 март 2018 г., 01:43 ч. »
Аз храня в 0900 с микс суха храна,в 11-1200 с кайма мое производство,в 1400 микс суха храна,около 1600 купешка кайма,около 18-1900 пак купешка,около 20-2030 артемия майки.Сменям два пъти седмично по 70%,след два месеца смяната ще е веднъж седмично.Филтрацията е с два джбл 1500,ув ехайм има също.Артемията майки я давам за прочистване на червата последно ядене,а и понеже много я харесват и да не са гладни в края на деня, пак я плющят здраво.
Микса суха храна е от тетра дискус,тропикал д-50 и джбл премиум за дискуси(с 20% скариди е)
Имам 12 подрастващи на около 4-5 месеца и два женски на по година и половина,всичките трябва са сан мера.4 от подрастващите не са хубави,с прави чела,някои дребни,но за бройка ми трябваха(подариха ми ги като купувах другите малки),скоро ще се разделям с тях.Водата ми е 29 гр,от чешмата,слагам подобрител прайм.Скоро сложих и вътрешен филтър с seachem purigen да намаля нитратите
Аквариума ми е малък-300л.Грунда е манадо с дънен нагревател- тоест грунда също филтрира.Мисля всичко възможно е направено да се компенсира доколкото може малкия обем на аквариума.Ще видим след година какво ще е положението :) Като пораснат ще си оставя 5-6-7 дискуса общо

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.