Рибки > Лабиринтови

Женски бети

(1/2) > >>

Betata:
Здравейте, имам един въпрос миналата година имах 3 женски бети, които постоянно се биеха и две умряха. Въпроса ми е колко голям аквариум да им осигуря, за да бъде умерен боя. Сега имам една, но ще си поръчвам бетарник за мъжки бети и искам да ги размножавам. Ще ми трябвят повечко женски.

Apoteoz33:
Здравей. Според мен за да развъждаш Бети трябва да се увериш, че ще им предоставиш възможно най- оптималните условия за растеж и живот. Една женска хвърля около 300 яйца. Ти колко женски мислиш да гледаш :surrendered: ще имаш ли физическата възможност и знания да ги гледаш  развъждаш? Рибки не се отглеждат само с въпроси във форумите. Трябва първо много да четеш литература. За чифтосването на една двойка ще ти е необходим аквариум с размери поне 40/25/25. Но ще трябва да подсигуриш и други неща. Трябва да избереш двойка. Рибите да са в оптимално състояние за чифтосване. Самия процес си има тънкости за които ще трябва да съдействаш. Също трябва да решиш за какво ще развъждаш!  За удоволствие или ще търсиш нещо определено в багри и вид. Всяко развъждане е един голям пъзел и едно приключение приятелю. И се увери, че можеш да понесеш финансово едно такова хоби. Успех.

Betata:
Така да поразкажа за условията. Другата седмица ще поръчам един аквариум за мъжки бети с дължина 55см. ширина 10 см и височина 20см. Разделен е на 4 клетки. Три за риби с размери 15/10/20см и една 10/10/20 за нагревател и филтър. За женските имам за сега една женска в 5л. аквариум и един 20л. за размножаване.
За сега нямам мъжки. Първо ще подсигуря аквариумите и условията. После рибите ще ги гледам няколко месеца и ще ги храня и тогава чак , ако се справя ще мисля за размножаване.

Fundulopanchax:
Според мен проблема е, че рибите са малко ! Аз гледам по 20-30 женски бети в един аквариум и те не се бият. Естествено аквариума трябва да е достатъчно голям и обрасъл с растения, за да не се виждат прекалено много. Няма как да ги държиш в 5 литра вода и да не се бият !

flame_froide:
Някой дали може да ми каже/покаже нещо повече за това какви са тези ивици които се появяват по тялото на женската бета, когато е готова да хвърля хайвер?

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия