Здравейте! Преди няколко дена реших да пробвам с ЛЕД осветление. Аквариума ми е с размери Размери: 92 x 41 x 55 cм. и светя с 3 пури Т5, като едната е на JBL 10 000 K студено бяла, една гролукс и една аквастар. Растенията ми се развиват, но от средата нагоре, то е ясно, от височината е, иначе си торя, подавам CO2 и уж се старая да е както трябва. Та отварям обявите за ЛЕД осветление и виждам тяло с размера на моя аквариум, 35 бели диода и 7 сини. Обадих се на продавача, но човека хал хабер си няма какви са, за какво са, от къде са се взели и за какво изобщо ги има като артикул. След дълго лутане в сайтове знайни и не толкова установих , че това е осветително тяло "beamswork 2600". Описани като лампи за морски аквариум, но пък с 35 бели диода по 1 ват, студена светлина 10 000 к и сини 460 nm , 2600 лумена светоодаване, реших , че може да светят добре и на растителен аквариум. За по сигурно си поръчах 2

. Човека ме предупреди, че работят на 15 волта (това според него, така мислел), но не е проблем и на 12. Пристигнаха, взех мой адаптер, пробвах ги , всичко точно и право в къщи. Включвам ги и изненада, светят като миньонки от тия за хладилник, с една дума като да не са точно по 42 вата, а по 4 да кажем. Обадих се на един-двама приятели (трима, четирима, пет) и всички викат, че това не е адаптера с който ще постигна ват на лампичка. Започнах ново търсене в мрежата, какво е това захранване и вече 3-ти ден не успявам. Ето какво намерих, но от това не ми е ясно никак :
Dimension: 877 x 125 x 23mm / 34.5 x 5 x 1 inches
LED Setting: 1W x42 ( 35x 10000K daylight, 7x actinic 460nm)
Lumen: 2500
AC 110-240V AC adapter
CE certified.
Хубаво, ама DC не виждам колко е, не е написано, изходни волтове, ампераж???
Колеги, моля някой от вас да каже какво мисли? Зная, че сте правили дори сами ЛЕД модули, а аз съм невеж и най-много да направя някоя пакост. Благодаря ви предварително.
П.С. Забравих да спомена, че пробвах със зарядното на лаптопа, светят в пъти по-добре, но не смея да ги оставя така, за да не ги изгоря.