Привет колеги!
Гледам 7 тернеции, 10 червени неона, 1 Анциструс, 1 Коридорас, 2 Скариди кардинал и 10-тина гупи остатък от предишния собственик (надявам да "изчезнат" постепенно) в около 120 литра с авто-осветление, вътрешен филтър и температура 25-26 градуса. Храня ги веднъж дневно - сутрин с храна на люспи.
Въпросните обитатели съжителстват така от около година и нямаше никакви проблеми с изключение на няколко "изчезнали гупи и потомство", което не е проблем, защото поради факта че са само "роднини" са започнали да се деформират, но не искам просто да ги изхвърля...колкото изкарат. От няколко дни обаче забелязвам 1-2 неона с опапани перки по корема и хлътнал корем. Тернециите да дърпат опашките на гупите, защото са воални да...но неоните не очаквах. Поне това предполагам, защото не съм виждал да го правят, когато съм в къщи и осветлението работи. Явно се случва вечер.
Питането ми е, ако увелича броя на неоните на 20-30 и на тернециите на 20 -тина дали ще спрат да нападат големия "пасаж" и да си гледат техния? Ако пък не, то с какви рибоци да ги комбинирам тези симпатяги тернециите.
Благодаря!
Поздрави!