Рибки > Аквариумни рибки - общ раздел
Проблем с температура на водата.
Shener:
Здравейте колеги . От около две седмици някъде купих оборудван аквариум AquaEL LEDDY 60 54л. 60/30/30
Но от самото начало до сега температурата на водата седи 23, 23.5 . И не се покачва . Това проблем ли е за следните видове рибки който си вземах. 5 бр. Тернеции 4 молинезии 3 хелера и две сомчета анцитруси. На много места прочетох , че подходящата температура е 25 ,26 градуса. Но пък в магазина ми казват , че е ок и няма проблем .
Нагревателя е AquaEL Fix Zone 50W. Прочетох , че е програмиран да подържа 25 градоса но не ги достига. Какво да предприема ?
nicco:
Нагревателя може да го регулирате на 26* да включва по-често.Ако в стаята е под 18* може за това да не вдига повече.Някои термометри също не са точни.Мисля че за тези рибки температурата е в долната граница, но не е нещо притеснително.
malomir:
Просто му вдигни температурата малко отгоре и следи. Вярвай на термометъра, не на нагревателя. :drinks:
Shener:
Проблема е , че този нагревател няма скала за регулиране . А фабрично е настроен да подържа 25 градуса водата +- 0,5
В стая денем в 23 и 24 градуса а вечер оставям климатика на 20. Купих втори термометър , да не би първия да показва грешно , но не показват еднакво.
Shener:
И още нещо , което ме притеснява от няколко дена на сам наблюдавам (ще кача снимка ) това по анубиаса .
Навигация
Преминаване към пълната версия