Рибки > Аквариумни рибки - общ раздел

Проблем с температура на водата.

<< < (2/3) > >>

asito:
Този нагревател няма настройка на температурата.Единственото,което може да направиш-да се обтича с вода добра ,за да е равномерна темп в аквариума и може би термометъра ше покаже 25.Ако няма добро течение покрай нагревателя,той загрява водата около него на 25,спира и в другия край е 23.А може и термометъра да показва грешно,особено ако е лепенка.Ако има добро течение в аквариума и термометъра е точен,значи нагревателя не става и трябва друг.Относно снимката-черна брада имаш по листата.

Shener:
Да , благодаря за съвета . Ще преместя нагревателя до филтъра за водата , да видим ще има ли промяна . А относно черната брада , какви действия да предприема и защо се появява ?

Daniel:
Разгледай тук  има и други теми по проблема с брадата.

malomir:
Моя съвет е просто да смениш нагревателя веднага. Отдавна не бях чувал за нагревател, без термо реле. Бягай далеч. Едно от нещата, с които не трябва да се прави компромис е именно нагревателя. Така, че махай го, не се чуди. Анубиаса ти има водорасли наречени Ксенококус. Това е често срещан проблем. Появата му често идва от прекалено осветление в аквариума. Гледай да преместиш анубиаса в по-сенчесто място под други растения. За съжаление това е доста упорито водорасло. Прибавянето на по-бързорастящи растения, по принцип изяжда полезните за растежа на водораслите ресурси.
Нали правиш разлика межди растения и водорасли, да не си играя да пиша...

Shener:
Да , те първа ще се уча и най -вероятноще се сблъскам с много проблеми . Но действително за повечето неща има писано във форума  :) От вчера на сам пък наблюдавам образуване на балончета , като пяна в повърхността на водата  :D

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия