Екология > Екология

Екологията и ние

(1/4) > >>

Виолета:
През октомври 2008 г. в района на Алеко в Природен парк Витоша с тежка строителна техника бяха унищожени каменни реки и тревна растителност на площ от 18 дка. Извършител е фирмата Витоша ски АД, която притежава лифтовете и ски съоръженията на Алеко, но не и пистите. Всичко това е извършено в нарушение на 4 закона – за защитените територии, за устройство на територията, за горите и за биоразнообразието и на Плана за управление на Природен парк Витоша, одобрен за срок от 10 години от Министерски съвет. Нарушено е също и европейското природозащитно законодателство – директивите за дивите птици и за местообитанията – тъй като Витоша е определена като Натура 2000 зона за птиците и за местообитанията.

Унищожени са символи на Витоша - "морените”. И всичко това в най-стария национален парк на Балканите пред очите на двумилионна София.

Това е част от петицията. Ето цялата - http://forthenature.org/petitions/7
Призовавам ви да я подпишете.

Gilgalath:
Винаги съм фен за такива неща. Лошото е че не става нищо :(

WaTeR_bOy:
Така е в BG ,това е горчивата истина  :russrull:

Gilgalath:
Това не пречи да продължаваме обаче да упорстваме :)

Boby_:
Не мисля, че с подписка някой някога нещо е постигнал.
Човек се подписва и си мисли, че съвестта му е чиста, а реално не е направил нищо. А слагането на подпис някъде си не е достатъчно. Не че е лошо, просто е твърде малко.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия