Спорът става все по-безпредметен и сигурно неразбираем за повечето хора тук, но ще отговоря и този път. (Нека Огнян ме извини, че "зацапахме" темата - мислих как да я разделя, но не намерих начин, ще се загуби смисълът.)
Нима Cree в datasheets-овете не са написали работна температура или диодите им работят добре и на 200 градуса?

В pdf-ите има 4 страници за температури, от които не става ясно на каква точно температура трябва да работи диодът.
Колкото до питането дали диодът с номинален ток 350 mA може да работи на 700 mA или 1 А... ако това беше въпросът - отговорът е - може, за кратко.

Не знам откъде се взеха тези 2 или 3 пъти по-големи токове, не е ли ясно понятието "номинален ток"?
За един светодиод наистина могат да бъдат дадени семейство характеристики при няколко избрани стойности на тока, но допълнителните стойности ще са по-ниски от номиналния ток. Все пак е по-удобно волт-амперната характеристика да се представи в графичен вид за целия диапазон от 0 до максималния допустим ток – независимо дали става въпрос за светодиод или за друг полупроводников елемент – и обикновено така се прави. Така че два-три реда в таблица, които съдържат различни токове, са очевидно указание, че става въпрос за фамилия елементи, различаващи се по ток, респективно по мощност. Разгледах някои от pdf-ите на Cree и мисля, че точно за това става дума.
... Всички компоненти в електрониката се продават така...
Това го подминах вчера, но...Хайде холан! Може би в магазините за електронни компоненти с всеки закупен резистор или кондензатор ни бутат в ръцете и дебело книжле с таблици, графики и цветни диаграми...
Ще завърша с това, с което започнах - нужно ли е тук да дълбаем точно в тази посока?