Здравей!
Не знам как съм я пропуснала твоята тема, чак днес я видях.
Първо поздравления за експеримента.
Сега да си кажа аз съображенията. Диоди 10 W е направо излишно разточителство за толкова плитко аквариумче. Можеш съвсем спокойно да заложиш само на диоди 1 W и да не се ръководиш от светлинния поток на двете пури, защото светодиодното осветление е значително по-ефективно от луминесцентното. 10-ватовите ще успееш да ги поохладиш извън капака и със солидни радиатори, те греят много. Не знам какво ще гледаш в този аквариум, но аз бих казала, че дори светодиодна лента тип 5050 ще му е напълно достатъчна. Разбира се, добре е да се комбинира студенобяло, топлобяло, синьо и червено... примерно. Под капака на аквариума - пластмасов капак - много трудно ще разсееш толкова мощност. Да не говорим, че за обем 96 л (по външни размери) си вкарал диоди с обща консумирана мощност 65 вата. Голямото предимство на светодиодното осветление е, че за равен светлинен добив консумира поне 3 пъти по-малка мощност от луминесцентното. Съвсем отделна тема е, че 10-ватовите диоди са много мощен, но точков източник, а за аквариум е по-добре светлината да е равномерна по цялата площ.
Ами... това е накратко. Подобни 10-ватови светодиодни матрички ние ползваме за прожекторчета за фасадно осветление и за витрини на магазини.