Екология > Екология

Сънят на един разстрелян делфин

<< < (2/4) > >>

RAKIM:
Имам познати които са били свидетели как пияни мутри стрелят по делфин с пистолет от малка яхта...Моите познати са били на друго малко фериботче...България е пълна с комплексари и олигофрени,изобщо не би ме учудило да е гърмяно и с АК по делфин..мамка им.

msp:

--- Цитат от: Boby_ на вторник, 13 септември 2011 г., 13:26 ч. ---
Проблемът е в това, че заради прекомерен риболов и замърсяване рибните пасажи намаляват. Затова и делфините са принудени да се приближават все по-често до таляните. Защитени райони не могат да решат точно този проблем - делфините следват рибата и не се ограничават само до определени места.
Трябва да се мисли по-глобално - делфините са само част от проблема. Докато кенефите на половин България и цяла Румъния се изливат в морето, докато Нефтохим и Девня бълват отпадъци, докато риболовът не се намали драстично, нещата не само няма да се подобрят, ами ще продължат да се влошават.
А на всичко отгоре вместо да правим нещо по въпроса, ние сме готови за някакви си жълти стотинки да продадем националния интерес на България за сметка на този на руските петролни интереси и да пуснем през територията ни да минава петролопровод или дори два...

--- Край на цитата ---

По-точен анализ не би могъл да се направи в няколко изречения!
Поздрави Боби!

tomatomov197:
  Аз работя на плажа и всяко лято морето изхвърля по няколко мъртви делфина , почти всички са малки .  Заплитат се в рибарските мрежи и се давят .  Не съм виждал и чувал някой нарочно да ги гони и убива . Доколкото съм чувал , в момента има свръхпопулация на делфини и явно по-смело си търсят храна . Идват на по 20-30м. от брега въпреки , че има хиляди хора на плажа .  Разбира се не изключвам споменатия делфин да е застрелян , но това е по-скоро някакво изключение .   Разстрелват се много повече хора , ако това може да ви успокои  :)

Виолета:

--- Цитат ---
Вече се предлага "под масата" и за "наши хора" делфинско месо по кръчмите покрай морето. Тази година ми предложиха и на мен , но бях с децата - те се скандализираха и отказахме (аз за идеята да се опита - така и така са го утрепали животинчето, сигурно щях да си взема ). Кръчмарят сподели, че за негова голяма изненада, видиш ли, руснаците категорично отказвали "деликатеса", а едни попочерпени даже му налетяли на бой - "`бах ти природозащитниците се извъдили". Подробно ни беше обяснено как това е "напаст", "друг вид", "китайски делфини" били и щели да изядат всичката риба, както рапаните ликвидирали стридите и са на път да ликвидират и черната мида, ако "не се вземат мерки". Даже са си намерили лоби - евродепутатката Индиана Идиотова ли се казваше, Илияна Йотова - наскоро се опитала да лобира в Брюксел, че трябва да се разреши ловът на делфини...
Та, мнението ми е, че този простреляният (защото според мен е прострелян), просто е бил обект на "лов", но е потънал и не са могли да го извадят, затова го е изхвърлило морето.

--- Край на цитата ---

Това е цитат от друг форум. Знам, че има много по-глобални проблеми, но нека не загърбваме и по-"дребните". Говорим за защитен вид. Поведението на крайбрежните ресторантьори и търгаши е повече от скандално, ако това е истина. Повтарям - убийството на делфин е престъпление, независимо с какво оръжие е убит, а за престъпленията трябва да се носи отговорност.
Е, дали има право свидетелят от горния цитат? Предлагат ли се делфинови деликатеси вече?

tomatomov197:
   Аз не вярвам да се предлага по заведенията , не си струва риска .  Тоя си противоречи сам , уж за наши хора само , а го предлагали и на руснаци .   Даже , ако някой изрично иска делфин ще му набутат друго , примерно акула с някоя подправка  :)   

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия