Автор Тема: 400 литров аквариум.  (Прочетено 6718 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Pelikanelul

• Активен потребител
  • Публикации: 20
  • Нас. място: София
Отг: 400 литров аквариум.
« Отговор #15 : четвъртък, 02 април 2009 г., 00:09 ч. »
По горе съм сложил линк към филтрите който съм набелязъл. Не знам как се нарича модела.

Неактивен Pelikanelul

• Активен потребител
« Отговор #16 : четвъртък, 02 април 2009 г., 00:14 ч. »
Аз не бих рискувала да пусна в 50 см широк аквариум риба, която ще достигне 35 см, каквото и да ми кажат в магазина. Виждала съм достатъчно грозни картинки... на ул. "Мърфи" например има едно заведение с аквариум и 2 големи риби вътре, в двата ъгъла... осъдени да не могат почти да мръднат. Гледката е изключително подтискаща. А на продавачите работата им е да те убедят да им купиш стоката, независимо за какво точно става дума. Уверявам те, че ще ти кажат, че можеш да сложиш 2 пирани и в 50 л. Впрочем има и изключения - за щастие, но в общия случай трябва да имаш едно наум.

За сребърните аровани, тези ширина е допустима, на тях им трябва дълъг аквариум, защото постоянно плуват напред, назад. А за птеригоплихта, той така или иначе лежи по цял ден, едва ли ще му е проблем, той сега е в аквариум с 35ширина (от над 10год.) и си е добре, лежи си разпъчен по дължина, и не му пука, само папагала го тормози от време на време, ама кво да се прави, злобни риби :<

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
« Отговор #17 : четвъртък, 02 април 2009 г., 00:38 ч. »
Добре. Значи стигнахме до аквариум с тези размери, нали? Избрал си филтрите, осветлението, рибите, нагревателя. Aко ти направят аквариум по този начин - http://www.aquaportal.bg/forum/index.php/topic,47.0.html - ще издържи. Стъклото и силикона няма да ти струват повече от 200 лв, а колко ще ти вземат за труд е въпрос на пазарлък. Добавяш цената на филтрите, осветлението, нагревателя и смятам, че ще се впишеш в 600 лева, но без шкаф и без капак (имам предвид капак от плоскости).
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Неактивен Pelikanelul

• Активен потребител
« Отговор #18 : четвъртък, 02 април 2009 г., 00:42 ч. »
Аз ако поръчам на някой да ми направи, не си ли купува той силикона и стъклата? Иначе мерси много на всички за хелп-а! Цените на помпите, пурите и нагреватела са 166лв. А горе, долу колко взимат за труд?

Неактивен kolaksazov

• Регистриран потребител
  • Публикации: 7
« Отговор #19 : четвъртък, 02 април 2009 г., 06:46 ч. »
Тези вътрешни филтри ще са слаби за този аквариум.Полските вътрешни филтри са малко по-слаби от това, което пише на тях.И нагревател-300W=

Неактивен Pelikanelul

• Активен потребител
« Отговор #20 : петък, 24 април 2009 г., 20:10 ч. »
Здравейте отново. Тук последниоте 2-3 седмици нямах време да развия проекта относно аквариума (пробни матури, класни, оформяне, търсене на костюми и др.) и чак сега се завръщам в света на акваристиката. Та реших малко да смаля размерите на аквариума до 360литра. (120д. 60в. 50ш.) И пак имам въпрос. Тези мерки който съм записал ще станат ли за аквариум?

Неактивен mejdupraznika

• Активен потребител -
  • Публикации: 239
  • Нас. място: Добрич
« Отговор #21 : събота, 25 април 2009 г., 10:56 ч. »
Разбирасе, дебелина на стъклото 10 мм.
Добрич/Хиподрума.

Неактивен Barabata

• Активен потребител
  • Публикации: 104
  • Нас. място: Варна
« Отговор #22 : събота, 25 април 2009 г., 11:48 ч. »
За размерите е важно какво и как ще гледаш в аквариума. Ако искаш да е растителен е по-важното да имаш по-голяма площ на дъното за да може да наредиш растения и те да не си пречат. За Височината според мен по-високо от 50 см вече почват трудности по поддръжката ако е растителен - при 50 см за да стигнеш до дъното бъркаш почти до лъката с ръка (пробвай и ще видиш), а ако и аквариума е на по-високо (горният ръб е над рамото ти) задължително столче.
За дължината - по лампите се ориентирай - виж какви лампи ще ползваш , премери и цоклите/фасунгите и гледай да се събират в капака. Т8 и Т5 лампите леко се различават по дължина така че предвиди тази разлика от няколко сантиметра спрямо конструкцията на капака която смяташ че ще може да направиш.
Не е задължително аквариум да е на точни размери 120д/ 60в / 50ш - може да е 124д / 60в / 57 ш примерно.
поставката на аквариума също влияе на размерите понякога.

Неактивен Pelikanelul

• Активен потребител
« Отговор #23 : събота, 25 април 2009 г., 12:34 ч. »
Аквариума ще седи приблизително ниско така че ще мога да бъркам и без стол. За растителност не знам дали ще има, най много 1, 2 цветя. Вътре ще си гледам пираните и птеригоплихт-а.

Неактивен Pelikanelul

• Активен потребител
« Отговор #24 : неделя, 26 април 2009 г., 18:11 ч. »
А от къде в София мога да си поръчам аквариюм? Да е някое читаво място.

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 1 554
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #25 : неделя, 26 април 2009 г., 21:44 ч. »
По магазините обикновено приемат поръчки. Търси си добра цена и по-важното е качество, че с тия литри ако стане гаф... Хм.

Pecata прави. Пише тук във форума. Има и други.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.