Автор Тема: Стои на повърхността и диша тежко  (Прочетено 1937 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Нелогична

• Активен потребител
  • Публикации: 151
  • Нас. място: София
Стои на повърхността и диша тежко
« : събота, 21 юли 2012 г., 14:20 ч. »
Здравейте.
От снощи наблюдавам едната от Бедоциите ми стои на повърхността на водата и диша тежко, просто се носи по течението от филтъра, т.е. не се опитва да плува. Иначе изглежда здрава на външен вид, няма накъсано по перките, не е отслабнала или подута, но имам чувството че умира а не виждам причина.
В първия момент реших че не им достига въздух, ама пък само тя е там, другите си плуват из локвата спокойно и ядат като невиждали както обикновенно.
На какво може да се дължи това и как мога да й помогна?
Който ме харесва, определено знае защо. Който не ме харесва със сигурност не знае защо, или ако знае то задължително не е свързано с мен.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: Стои на повърхността и диша тежко
« Отговор #1 : събота, 21 юли 2012 г., 14:43 ч. »
Това не е на добре. Пробвай да смениш малко вода.

Неактивен Нелогична

• Активен потребител
« Отговор #2 : събота, 21 юли 2012 г., 14:51 ч. »
Снощи я сменях. Това беше първото за което се сетих като си  видях момчето отгоре.
Който ме харесва, определено знае защо. Който не ме харесва със сигурност не знае защо, или ако знае то задължително не е свързано с мен.

Неактивен Нелогична

• Активен потребител
« Отговор #3 : събота, 21 юли 2012 г., 16:26 ч. »
Дали ако го отделя и му сложа синка във водата ще помогне? Имам Омнипур.
И дали да сипя профилактично в големия аквариум, да не би все пак да е някаква болест? Ако - да, колко да сипя?

Неактивен Нелогична

• Активен потребител
« Отговор #4 : събота, 21 юли 2012 г., 20:56 ч. »
Отделих го и му сипах синка, но явно е било твърде късно :( Живя още 2 часа след като го отделих и си отиде :( :( :(  Не можах да помогна на момчето си :(

Неактивен Нелогична

• Активен потребител
« Отговор #5 : понеделник, 23 юли 2012 г., 14:57 ч. »
Вече 3 от 4-те ми Бедоции умряха :(
Единственото което ми идва на акъл е че са умрели от топлата вода, иначе нямам идея какво става и защо само Бедоциите които изискват по-ниска температура от останалите. Температурата в аквариума е 28-29*С, а те изискват 20-24*С.
Възможно ли е да съм права и повечкото градуси да са им подействали така пагубно?

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #6 : вторник, 24 юли 2012 г., 02:41 ч. »
На  мен едно Акселроди ми се спомина, а и друго май е на път. И аз го отдавам на топлото.

Неактивен Нелогична

• Активен потребител
« Отговор #7 : вторник, 24 юли 2012 г., 15:10 ч. »
Да, Босманите които са "кучета" и издържат на жега, са си съвсем жизнени и щастливи, плуват си, гонят се, че даже и тормозят САЕ-тата /не знам какво им се видя да измъчват САЕ-тата, макар да са им наполовина/. Но Бедоциите си заминаха :( Сега се притеснявам Прекокса да не ги последват, че и на тях им е 4-5*С над нормата.
Аз като ти разправях че много хора не са дорасли за Атерини ти ме убеждаваше колко не съм права. На теб ти е лесно, ти си се ошлайфал, знаеш им тънкостите и на теб мнооого рядко може да ти умре някоя рибка по невнимание. Да му мислим начинаещите Атеринисти.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.