Автор Тема: Система за смяна на вода  (Прочетено 8806 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 1 554
  • Нас. място: София
  • Станислав Бояджиев
Отг: Система за смяна на вода
« Отговор #15 : неделя, 26 юли 2009 г., 09:57 ч. »
Да, при проточната система е хубаво на входа да се сложи някакъв филтър.

Неактивен dafil

• Активен потребител
  • Публикации: 1 645
  • Нас. място: Пловдив
  • Трендафил Гълъбов
« Отговор #16 : неделя, 26 юли 2009 г., 11:50 ч. »
Здравейте,искам да ви попитам дали така директно вода от водопреносната мрежа не е вредно за рибките.Мислех че във водата има някакво минимално количество хлор и трябва да се оставя да престой известно време за да се изпари хлора.

има подобрители за водата :)
а за много големи съдове да престояват по 140-150л вода...
това са доста туби или кофи

Неактивен kalinkata_13

• Активен потребител
  • Публикации: 28
  • Нас. място: Плевен
« Отговор #17 : петък, 21 август 2009 г., 13:09 ч. »
Аз пък моя големия го точех по 40-50л. в банята и директно после маркуча на чешмата с малко налягане за около 30 мин. 50л. обратно без подобрители без нищо. Проблеми не е имало растенията растяха като луди особедно бързоразтящите и рибите си бяха добре знам че не е правилно но е по лесно.Сега наливам от тубите и е все същото май като се замисля  кабомбата не е толкова бърза вече :) .Така че като иска човека от ВиК да си налива от там и без таимери са мо 2 крана един за изтачане в канала и еди за наливане отваря отлива затваря и налива от другия според мен без надзор има голяма вероятнаст да направи целия апартамент на аквариум. :grin:

Неактивен Dadko

• Активен потребител
  • Публикации: 145
« Отговор #18 : петък, 21 август 2009 г., 14:37 ч. »
Ако аквариума ти е до 100 L- не е проблем водата, която ще сменяш да ти престоява в туби от минерална вода, да речем. Ако обаче аквариума ти е над 400-500L- проблема вече се състои в това къде ще държиш водата а другия проблем е хамалогията по разнасянето на N на брой туби/ кофи...
Като не знам какво да правя- правя каквото знам.

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 1 554
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #19 : петък, 21 август 2009 г., 23:24 ч. »
Аз си държа 3 туби по 20 л вода в банята на офиса. Не ми е проблем. Сменям по 70-80 л, т.е. само 10-20 са от чешмата. Определено не е здравословно да се налива много вода от чешмата директно в аквариума!

Неактивен Barabata

• Активен потребител
  • Публикации: 104
  • Нас. място: Варна
« Отговор #20 : неделя, 23 август 2009 г., 11:37 ч. »
Има и други варианти ама пак са сложнички при големи аквариуми.
Във самия шкаф има аквариум със обема на водата което ще се сменя. Водата от водопровода се пълни там. Пуска се нагревател за темпериране и дори може едно вътрешно фитърче да върти водата вътре. Един -два дена да престои или дори повече до времето когато е необходимо. Може да се ползва същото филтърче с маркуч за изтласване на водата в горния аквариум след като сме източили вода от него или чрез преливник сама да се източи излишната вода при доливането. След това може пак от водопровода да се напълни водосъдържатела и да се остави водата да се темперира сама или чрез нагревател ...
Тук вече могат да се автоматизират разни процеси с малко електроника.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.