Автор Тема: 240л. Цихлиди  (Прочетено 8022 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен EmiliqnD

• Активен потребител
  • Публикации: 76
Отг: 240л. Цихлиди
« Отговор #60 : неделя, 25 февруари 2024 г., 16:59 ч. »
Малко снимки :)

Неактивен Lightning_boy

• Активен потребител
  • Публикации: 33
« Отговор #61 : понеделник, 26 февруари 2024 г., 09:21 ч. »
Задния фон (3D-то) е станал скандално добър. След залесяването с водорасли според мен придава някаква дълбочина на аквариума и изглежда сякаш има адски много обем в него. Браво!  :clapping: :clapping: :bow: :bow:
А случайно да помниш името на течната хидроизолация? И отзад лепен ли е този фон за стъклото или е просто поставен?

Неактивен EmiliqnD

• Активен потребител
« Отговор #62 : вторник, 27 февруари 2024 г., 15:39 ч. »
Ползвал съм Теразит GT-11 .Фона е от 2см. фибран.С по-дебел ще стане по-добре.Не съм го лепил за задното стъкло,но е подпъхнат под разпънката на самото стъкло и е затиснат с камъните иначе ще изхвърчи от аквариума.Поставянето естествено е на празен аквариум.Бих те посъветвал ако правиш фон от фибран преди да нанесеш хидроизолацията да положиш 1-2 слоя грунд бетонконтакт(този червения с песъчинките вътре)Аз не сложих грунд и на места цихлидите са изтръгнали части от хидроизолацията от фибрана :) Унищожават всичко тези гадове :)

Неактивен EmiliqnD

• Активен потребител
« Отговор #63 : сряда, 29 май 2024 г., 10:15 ч. »
Една снимка преди смяната на вода.Да обясня,чистя само челното стъкло.Страничните и 3д фона не ги пипам оставям ги да си зеленясват.Наклона на грунда сами са си го направили.Страшни булдозери са.Веднъж го разбутах и заравних,на другата сутрин пак беше така.Зад този баир има огромна дупка от която минават зад толемия камък.Камъните и фона вече се сляха цветово :)

Неактивен Franky

• Активен потребител
  • Публикации: 413
« Отговор #64 : сряда, 29 май 2024 г., 14:02 ч. »
Може би ако намалиш на половина грунда няма да имаш този проблем  :kez03:
На колко време вече станаха тези красавци ?

Неактивен EmiliqnD

• Активен потребител
« Отговор #65 : четвъртък, 30 май 2024 г., 08:58 ч. »
От близо 3 години започнах да гледам Малави.Има и стари риби има и нови(Лабидохромиси мое поколение)има и такива които умряха.Малките са си от скоро,но големите трудно да ти кажа възраст.Иначе само веднъж успях да хвана женска с рибета в устата.Искарах 15тина и всички оживяха.Гледах ги в кутия с изрязано дъно.На мястото на изрязаното дъно залепих мрежа от комарник.Така тази кутия я държах в аквариума докато рибетата станаха на около 1,5-2см и после ги пуснах при големите.Май всички са си живи и вече са по 4-5-6 см.Но е късмет при толкова камъни да хванеш риба.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.