Здравей колега и добре дошъл в Аквапортал.
Относно камъните, то остана и да са радиоактивни...
. Нещо не съм впечатлен да ти кажа. Да ти разясня защо. В аквариумите гледаме да пресъздадем кътче от естествената природа или даден биотоп на рибите. Това включва както ден, така и нощ, през която любимците ни почиват. Ако сложим светещи през ноща камъни рибите няма да могат да почиват пълноценно. Освен това те няма да светят достатъчно за да виждаш рибите, така че си губи смисъла нещо. Ако искаш да имаш светещи камъни, ок. Сложи в някакъв съд, дори и с вода можеш да ги залееш, но защо трябва да има риби вътре?
Благодаря за приветствието!
Ами, аз в началото си помислих че съдържат фосфор, а фосфора си е опасен материал.
Не се бях замислил за психологията на рибата, ще трябва да си намерят риби, които харесват светлината. Чувал съм че има риби с фотофори, бих се радвал на препоръки.
Обаче забелязвам, че сам си противоречиш. Първо казваш че светлината ще им пречи да си почиват, после казваш че не светят достатъчно за да се виждат рибките. Истината е някъде по средата, ще обясня по-долу. Но наистина е интересно как ще реагират чисто психологически, трябва да се провери и чете за да не се депресират любимците

Искам да дам повече информация за камъните, които имам. Светят много силно, даже се вижда целия аквариум в началото (първите няколко часа) после светлината отслабва, колкото да контрастира, че вътре има неще светещо. По това време мисля, че рибките могат да си почиват, надали е по лошо от светлината от уличното осветление (:
Ако никой не е пробвал, май аз ще се правя на лудия професор със опитни зайчета.

Мисля, че ще е много ефектно с комбинация с пясък или други камъни. Остава само проблема да се намерят рибки, които не се депресират от повечко светлина през ноща

Ако някой може да ме пренасочи към статии или други материали ще съм благодарен.
Благодаря!