Ще обясня как съм процедирал с обработката на камъните.
Съд от сирене предварително го изчистих.Сложих колкото можах камъни и започнах да отмервам с мерителна колба по литър вода,така че тя да покрие камъните.След това излях водата (8 литра).На мен ми бяха нужни 8 литра кислол.
Предварително отворих от един стек (в него има 12 бутилки) 8 бутилки кислол и започнах да ги изсипвам в съда по две (много внимавайте, ако не работите с гумени ръкавици да не ви падне на кожата).
Започна да се вдига една мъгла от него, нищо не виждах.Изсипах ги всичките в съда.Вдигна се мръсна пяна (в съда трябва да има свободно пространство, за да не излезе пяната).Оставих ги за около 30 мин. (докато кислола почти спря да ври).
След това много внимателно ги извадих от него с гумени ръкавици и започнах да ги поставям в по-голям съд в които бях налял вода.Всеки един камък го минах с четка за зъби, за да падне повърхностният слой.След тази операция започнах всеки един камък да го мия обилно под течаща вода (трябва да са добре измити с нея, защото кислола е много токсичен и има вероятност ако е останало от него по камъка да има последствия след това).
Когато реша да ги слагам в аквариума отново ще ги премия с вода.
ПП. Аз се унесох в обяснения, но дано да съм бил полезен на останалите със споделеното.