Здравейте!
Знам, дъвкано е много, писано е много.
Имам 50 литров аквариум, доста претъпкан. Съжителстват следните рибки:
- данио 5 бр.
- клиновидно расбори 4 бр.
- коридорас 2 бр.
- телескоп 1 бройче
Днес бях в един зоомагазин и както винаги очите ми останаха по лабеотата. Всеки път си казвам, че няма смисъл да взимам, защото не мога да им осигуря голям литраж, а и нали били леко агресивни. Ноо днес не се “устисках” и си купих 2 бебета лабео.
Знам, че аквариумът ми е малък, но ако в крайна сметка има голям проблем- ще ги дам на приятелката ми, която разполага с доста по- голям.
Още с поставянето на лабеотата в аквариума, те се забиха на дъното в един ъгъл. Сомчетата веднага проявиха интерес кой им е в “територията” и ги притиснаха още повече. След малко едното лабео подгони едното розово данио и последва нещо невероятно..
всички данио и расбори се скупчиха и наобиколиха лабеото, след което го притиснаха и то се скри. За щастие имам доста укрития в аквата и сега могат да се крият колкото искат.
И ето въпросът ми:
Има ли шанс лабеотата да привикнат в този малък аквариум с другите рибки, като се има предвид, че са още бебета или е въпрос на време да направят беля и да ги подаря ?
Съжалявам за въпроса, чел съм доста, питал съм, но всеки случай е различен, а искам да науча какво се случва, ако рибките израстнат заедно с другите.
Благодаря !