Автор Тема: Аквариум с градинска пръст  (Прочетено 140 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен NasoD

• Регистриран потребител
  • Публикации: 7
Аквариум с градинска пръст
« : вторник, 27 август 2024 г., 21:22 ч. »
Здравейте приятели,

Направих си експеримент с два аквариума по метода Walstad.Знам че сте изписали много по темата ....но ...уж всичко се развива ок, аквариумите на снимката са на 1 година, но растенията ми се развиват бавно. Предполагам че , вещите по темата ще разпознаят какви разстения има , та няма да влизам в подбронсти....върпроса ми е ако добавя ЦО2, дали ще се ускори растежа?
https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=4643d931d7&attid=0.1&permmsgid=msg-f:1808569130028692357&th=1919540aa318f385&view=fimg&fur=ip&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ_8-Y1qG3Xn5z64o-vx60PIoF4h9lilzp9AreKHzlmiClD_VvRTQbokWSDBrAFREvi5Uwxn-YfIK5L_Cw1O2syc96SOy03jqG_qq4HJ-jF8tKmcFkcK5zXwoYg&disp=emb&realattid=ii_191953fe52c13a72aef1

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: Аквариум с градинска пръст
« Отговор #1 : събота, 31 август 2024 г., 00:11 ч. »
Дай да видим една снимка.

Неактивен NasoD

• Регистриран потребител
« Отговор #2 : понеделник, 02 септември 2024 г., 07:59 ч. »
Ох, извинявам се. Мислех че линка си работи на снимката. Явно нещо съм объркал. Тамън да вмъкна още нещо. Проблема ми е с уж бързорастяшите Лимнофила и Нимфоидес, на които възлагах по големи надежди , а те се оказаха най бавно развиващите се в този аквариум.

Неактивен Lightning_boy

• Активен потребител
  • Публикации: 34
« Отговор #3 : четвъртък, 05 септември 2024 г., 07:36 ч. »
Този Потос защо си го сложил в аквариума? Много вероятно е заради него да не достигат хранителни вещества и някои от растенията да остават недохранени.

Неактивен NasoD

• Регистриран потребител
« Отговор #4 : четвъртък, 05 септември 2024 г., 12:50 ч. »
Май си прав за този потос. Преди 2 месеца някъде го боднах в аквариума, защото гледах в тубата , че яде доста нитрати (преди да го насадя винаги съм имал проблем с нитратите) и с приятна изненада останових , че след като си разви коренната система, вече близо 2 месеца ,NO2 и NO3 стоят на 0 според тест лентичките. Но не се бях замислял че може да изяждат "храната" на другите разстения. Сега се позачетох и мисля да го поорежа. Иначе чисто визуално ми харесва как стои и затова си го държа.

Неактивен Lightning_boy

• Активен потребител
« Отговор #5 : вторник, 10 септември 2024 г., 09:02 ч. »
Този метод, който ползваш не го познавам въобще. Но ... дори и да ползваш градинска пръст, това не значи, че тя е достатъчно хранителна...1-во.
2-ро - дори и да е хранителна, е доста по-малко пореста от гранулираните грудове за растителни аквариуми. Съответно (поне аз така мисля) е много вероятно със смяната на водата и храненето на самите растения да са се отмили хранителните вещества в нея и на практика растенията да гладуват.
CO2-то винаги е фактор в растителната акваристика. 40% от растенията мисля, че са само въглероден диоксид. С нещо ториш ли?

Неактивен NasoD

• Регистриран потребител
« Отговор #6 : събота, 12 октомври 2024 г., 15:35 ч. »
Абсолютно прав беше, явно разстенията са глдавуали. Слагах root tabs в продължение на месец (на всеки две седмици по 2 в двата края на аквариума) и ефекта беше ....уау.

Неактивен Lightning_boy

• Активен потребител
« Отговор #7 : понеделник, 14 октомври 2024 г., 08:31 ч. »
Нормално е. Подводните растения са на 90% същите като надводните.
Храненето основно идва от корените. Дори и във водния стълб да има много хранителнии вещества, те не се усвояват толкова лесно, колкото от корените.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.