Днес остана време (между две напивания) за хобито и свършихме малко работа. Започнахме сглобяването на шаблона, върйу който ще се залепват стъклата. Пускам малко снимки с коментар, а очаквам мнението ви (особено на Пецата).
При напълно нивелирана метална конструкция и поставен плот върху нея, започнахме да монтираме шаблона за залепването. Той се състои от 5 напречни плоскости, които са с изрязан ъгъл от 90 гр. Върху тях се поставят 4 надлъжни, върху които ще лягат стъклата при лепенето. Кръглите пети са легнали плътно на пода и са фиксирани с контра-гайки. Виждате и поставените канистри. Има достатъчно място за обслужването им. То може да става и отпред, и отстрани. До последно няма да съм решил как да го правя.

Ето и първите две напречни плоскости, съединени с надлъжната, на която ще легне лицевото стъкло (лицето на аквариума ще лежи на червени плочи, а дъното на зелени):

Ето и едната плоча за дъното:

Дотук е наполовина готов. Продължаваме с другата половина. Все пак е 2,5 метра дълъг. Средната напречна плоскост е широка 37 мм, за да има възможност за захващане на двете надлъжни.
Тук е изцяло сглобен.

На следващата снимка се вижда как изглежда дъното на конструкцията извъртяно на 90 гр. по надлъжната ос.

В двата ъгъла на плота се виждат по 4 отвора за маркучите на канистрите, ако случайно реша да ги събера и двата вляво или вдясно.
Това е недостатък за малкия град. Повече от 4 месеца чакам да ми доставят стъклата, да ми сглобят металната конструкция и да си получа плота. Като гледам темповете на сглобяване, май ще разбивам с кирка речната фракция за грунд. Или ще изчакам пролетта.

Но за сметка на това - имам много добра нивелация:

Следва продължение...