Други > Лафче

Въпрос относно транспортиране на мебели?

(1/2) > >>

Благой:
По точно ме интересува има ли някакви разпоредби, задължаващи търговците да обезопасяват мебелите при транспортиране?
Например: шкаф, гардероб или каквато и да е мебел с врати. Не е ли редно вратите да са блокирани по някакъв начин, също така вътрешните прегради?

Boby_:
Ами разумно е да са обезопасени, разбира се. Другото е пълна гупост, а за съжаление закон срещу глупостта няма.

Благой:
То, че е разумно, разумно е.
Малко разяснения по проблема ми.
Получих вчера едно двукрилно гардеробче. Както го изкарахме от буса, с който ни го доставиха, му изпадна чекмеджето. Докато се усетя какво става, му се отвори и едната врата и съответно се счупи. Айде обратно в буса и в магазина. Там работника ми заяви: "Това си е ваш проблем, аз няма да го приема". Та днес ще ходя да се разправям с шефа на въпросния работник, защото за мен той е човека който не си е свършил работа. А сетих се също ми заяви: "Вие не сте знаели как да го носите" :eyes: Е след тая реплика вече избеснях тотално. Само му заявих, че проблема трябва да бъде отстранен и си заминах.
За това ме интересува имали правна разпоредба която да ги задължава търговците, или изобщо да не хабя повече нерви и да се оправям сам.

Boby_:
Освен директно да се обадиш в КЗП и някоя от потребителските асоциации и да питаш могат ли да ти помогнат с нещо, друго не ми идва на ум.

exorsist:
По принцип когато получаваш гардероба и шкафчетата сглобени  би трябвало да е увит със стреч фолио точно поради тази причина .
Друг е въпроса колко от производителите и търговците в България го правят

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия