Автор Тема: Корени и части от ствола на изсъхнала черница-стават ли за декорация в аквариум?  (Прочетено 2850 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Diamond23

• Потребител
  • Публикации: 155
Здравейте! наскоро едни познати ми предложиха да взема от тяхната черница. Изсъхнала е цялата и са и извадили корена, а има и доста от стъблото и, както и от ствола.

Въпроса ми е дали черницата е отровна и не може да се слага в аквите защото би могла да отрови рибите като изпуска няккави вредни вещества?
Някой ползвал ли е корени от същото дърво? Ще има подаръци и за желаещите. :grin:
Благодаря предварително! :giverose: :hmm: :grin:

Неактивен XaHKy5paT

• Активен потребител
  • Публикации: 75
  • Нас. място: Пазарджик
  • За да живееш в самота,трябва да си животно или бог
Като варим ракия с баща ми от време на време слагаме черникови пръчици в нея за цвят.Ракията от бяла става с цвят на уиски.Не знам какви са химичните вещества,който карат течността да се оцветява,не знам и дали са отровни,но едва ли би искала водата в аквата да е с цвят на уиски(освен ако и вкусът не наподобиш,но тогава за рибки няма да говорим).Може и да има начин,с който да се премахне оцветяването,но на мен не ми е известно.

Неактивен Илиян Илиев™

• Активен потребител
  • Публикации: 253
  • Нас. място: Италия
Няма как да е отровна за рибите, щом за хората не е.

Остава си проблема с оцветяването. Всъщност трябва да се провери дали изпуска така интензивно при накисване с вода, както при накисване в ракия.

Иначе цвета се бори с много варене и много киснене с редовна смяна на водата в съда в който кисне дървото. Смятай, че аз преборих кестен, какво остава за черница.

Неактивен Мирослав

• Активен потребител
  • Публикации: 213
  • Нас. място: Пловдив - Раковски
Слагай  и не се плаши.  В моя 260л. аквариум преди да го разваля / виж ми профила/ кви ли не дръвца имаше . Клони и корени от  Акация ,Бъз, мисля ,че така се казва,става като огромен храст.Също корени от Слива,Череша, Орех . Водата ми стана жълта, ама като ми харесва. Сега  съм накиснал два варела с корени и клони и чакам да потънат за да декорирам по друг начин аквариума

Неактивен Diamond23

• Потребител
  • Публикации: 155
Здравейте момчета! Коричката ще замине за печката или на боклука. Ще я махна като я намокря или с шкурка. А за оцвеяването ще стои в кофа на  балкона!

Мисля за си взема и да ви послушам и двамката-Илия и Миро   :D :bow:
Благодаря ви!

Неактивен mnogozull

• Активен потребител
  • Публикации: 267
  • Нас. място: Sofia Jungle
  • wanted dead or alive
Хубаво изчисти кората с телена четка и купи една риза на Илиян :)
Фифти фифти. Фърст хаф-вери гуд.Секънд хаф-айм но лайк......

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.