Автор Тема: Poxipol във водата  (Прочетено 5663 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен _Stef_

• Активен потребител
  • Публикации: 25
  • Нас. място: Айтос
Poxipol във водата
« : четвъртък, 02 март 2017 г., 14:35 ч. »
Здравейте, колеги. Имам един аквариум в който се каня да сложа преграда(кутия) направена от плексиглас. Лепенето на плексиглас както знаем не се получава със силикон. Мисля да използвам Poxipol прозрачен за залепването, можете ли да дадете някакво мнение дали би навредило по някакъв начин на рибоците? И ако да какво да използвам за залепването, ако поксипол не става?

Благодаря за мненията!

Неактивен Betata

• Активен потребител
  • Публикации: 41
Отг: Poxipol във водата
« Отговор #1 : понеделник, 17 април 2017 г., 12:56 ч. »
Защо просто не опреш плексигласа в стените на аквариума

Неактивен dndechev

• Активен потребител
  • Публикации: 792
  • Нас. място: Русе
« Отговор #2 : вторник, 18 април 2017 г., 17:15 ч. »
До колкото знам не е подходящ...... Разделял съм аквариум с плексиглас и със силикон за аквариуми стана прилично добре.

Неактивен Борис

• Потребител
  • Публикации: 1 151
  • Нас. място: Враца, България
  • www.rainbowfishbg.com
    • Rainbowfish - Bulgaria
« Отговор #3 : четвъртък, 30 август 2018 г., 18:42 ч. »
Съвсем скоро ми се наложи да преграждам аквариум с плексиглас. Ще споделя аз какво направих.
На панорамните стъкла както и на дъното залепих стъклени парчета, които станаха като ограничител за плексигласа да не мърда от този канал.
Също ми се наложи да го лепя с поксипол, защото при правенето на отвори в него на няколко парчета се счупиха ъглите, пробвах със силикон и не се получи, но с поксипол стана. В момента има риби в тези аквариуми, като по нищо не личи поксипола да им пречи (някога аквариумите се правеха от плексиглас и се лепяха с епоксидна смола - сегашният поксипол, защото нямаше силикони за стъкло) или да променя параметрите на водата!

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.