Автор Тема: Пореден въпрос за лабео  (Прочетено 7432 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Kamaza

• Регистриран потребител
  • Публикации: 10
Пореден въпрос за лабео
« : петък, 25 септември 2020 г., 16:29 ч. »
Здравейте!
Знам, дъвкано е много, писано е много.
Имам 50 литров аквариум, доста претъпкан. Съжителстват следните рибки:
- данио 5 бр.
- клиновидно расбори 4 бр.
- коридорас 2 бр.
- телескоп 1 бройче
Днес бях в един зоомагазин и както винаги очите ми останаха по лабеотата. Всеки път си казвам, че няма смисъл да взимам, защото не мога да им осигуря голям литраж, а и нали били леко агресивни. Ноо днес не се “устисках” и си купих 2 бебета лабео.
Знам, че аквариумът ми е малък, но ако в крайна сметка има голям проблем- ще ги дам на приятелката ми, която разполага с доста по- голям.
Още с поставянето на лабеотата в аквариума, те се забиха на дъното в един ъгъл. Сомчетата веднага проявиха интерес кой им е в “територията” и ги притиснаха още повече. След малко едното лабео подгони едното розово данио и последва нещо невероятно.. :dance: всички данио и расбори се скупчиха и наобиколиха лабеото, след което го притиснаха и то се скри. За щастие имам доста укрития в аквата и сега могат да се крият колкото искат.
И ето въпросът ми:
Има ли шанс лабеотата да привикнат в този малък аквариум с другите рибки, като се има предвид, че са още бебета или е въпрос на време да направят беля и да ги подаря ?
Съжалявам за въпроса, чел съм доста, питал съм, но всеки случай е различен, а искам да науча какво се случва, ако рибките израстнат заедно с другите.
Благодаря !

Неактивен niki_o

• Активен потребител
  • Публикации: 415
  • Нас. място: Хановер
Отг: Пореден въпрос за лабео
« Отговор #1 : неделя, 27 септември 2020 г., 09:45 ч. »
Дори и да свикнат с другите риби-то си е до индивида де,то няма как да отцелеят и двете.Тяхната агресия  е вътревидова.Тоест могат да толерират други риби,е ще ги подгонват,но нищо сериозно,но ако са две си е вечен дуел ;)
Махни едното и следи как се адаптира другото :)

Неактивен Kamaza

• Регистриран потребител
« Отговор #2 : неделя, 27 септември 2020 г., 09:49 ч. »
Благодаря за съвета!
Като ги взех 2-те бебета, бяха толкова светло сиви, че чак клонеше към бяло, а опашките им бяха чисто прозрачни. Да добавя- биколор са.
Днес, което е около 3-4 дни от слагането им в аквариума ми, забелязах, че по- дребното се е оцветило в черно, а опашката му е червена. Другото си е все толкова светло.
Това значи (доколкото съм чел), че на малкия му е добре засега в този аквариум и най- вероятно ще задържа него.
Ако мисля грешно може да ме поправите :)

Неактивен Kamaza

• Регистриран потребител
« Отговор #3 : неделя, 27 септември 2020 г., 10:56 ч. »
Преди малко забелязах следното нещо: по- дребното лабео си е “превзело” едно укритие, а по- едрото само ходи до него и го гони и го тормози. След 20 минутна непрестанна борба реших да преместя малкото в другия ми аквариум с 1 златна и 2 анциструса, временно. Не очаквах от бебета да се закачат, но явно ще подарявам едното и това е.

Неактивен niki_o

• Активен потребител
  • Публикации: 415
  • Нас. място: Хановер
« Отговор #4 : неделя, 27 септември 2020 г., 15:24 ч. »
Не очаквах от бебета да се закачат, но явно ще подарявам едното и това е.

Нямаш друг избор ако не искаш постоянна война,опърпани войни и все пак едино убито ;)

Неактивен Kamaza

• Регистриран потребител
« Отговор #5 : неделя, 27 септември 2020 г., 15:27 ч. »
Нямаш друг избор ако не искаш постоянна война,опърпани войни и все пак едино убито ;)

Благодаря, че се занимаваше с досадните ми въпроси :)
Попринцип много харесвам рибки с темперамент, а не някои по- пасивни, но в случая става опасно за по- слабата и трябва разделяне.

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
« Отговор #6 : неделя, 27 септември 2020 г., 17:58 ч. »
Прочети профила на рибата и ще ти стане ясно. 50л. За 15см. рибка...махай ги.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.