Автор Тема: Нов 180 л аквариум  (Прочетено 4989 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: Нов 180 л аквариум
« Отговор #15 : неделя, 25 юни 2023 г., 07:23 ч. »
Изглежда супер!

Неактивен Lightning_boy

• Активен потребител
  • Публикации: 33
« Отговор #16 : понеделник, 26 юни 2023 г., 07:22 ч. »
Здравей, колега. Някакво разумно обяснение защо се сменя вода на 2 дни?

Неактивен Dimi4188

• Регистриран потребител
  • Публикации: 11
« Отговор #17 : вторник, 27 юни 2023 г., 00:36 ч. »
Здравей! Тъй като рибките са над 50 вътре (чакат по-големия си дом), сменям през 2-3 дни водата, за да не се събира много органика и да растат нитратите. По препоръка на служителка в магазин за рибки, си взех сифона на jbl aqua in-out и става изключително лесно и бързо.

Неактивен Dimi4188

• Регистриран потребител
« Отговор #18 : неделя, 06 август 2023 г., 16:27 ч. »
Здравейте, отново съм с въпросите тук  :D
В края на месеца пристига новият аквариум и имам няколко питания:
1. Иска ми се да сложа нов грунд, а не да ползвам стария. Това ще бъде ли зле за растенията, които ще преместя от стария аквариум?
2. Имам 3 канистъра. 2 работят в момента, а третия седи и чака. Мисля да сложа единият работещ в момента в новия аквариум с половината вода от стария. На негово място да сложа за още 10 дни новия канистър в стария аквариум, за да се заселят бактерии в него и след това да го сложа в новия аквариум.
3. Колко време ще е нужно, за да се зацикли и да пусна рибките?
Благодаря.

Неактивен a_andreew

• Активен потребител
  • Публикации: 112
« Отговор #19 : вторник, 08 август 2023 г., 09:47 ч. »
Здравейте, по въпросите Ви:
[size=0px]1. Иска ми се да сложа нов грунд, а не да ползвам стария. Това ще бъде ли зле за растенията, които ще преместя от стария аквариум?[/size][/color]
[/size][size=0px]Няма проблеми да го направите и ще им се отрази , като вариант може да сложите подхранващи таблетки в корените им така ще се окопитят по бързо [/size]
[/size][size=0px]2. Имам 3 канистъра. 2 работят в момента, а третия седи и чака. Мисля да сложа единият работещ в момента в новия аквариум с половината вода от стария. На негово място да сложа за още 10 дни новия канистър в стария аквариум, за да се заселят бактерии в него и след това да го сложа в новия аквариум.[/size]
[/size][size=0px]Няма лошо да го направите на бактерийте им трябва храна и в това топло време по бързо ще се развие цикъла според мен[/size]
[/size][size=0px]3.[/size][/size][size=0px]Колко време ще е нужно, за да се зацикли и да пусна рибките?[/size]
[/size][size=0px]вероятно ще да е под 10 дни, но можете да ускорите процеса , като добавите и готови продукти от фирми за тази цел.[/size]

Неактивен Dimi4188

• Регистриран потребител
Отг: Нов аквариум
« Отговор #20 : неделя, 07 януари 2024 г., 17:58 ч. »
Здравейте. След дълго чакане се сдобих с нов по-голям аквариум. Размери - 1.60 см дължина, 60 см широчина, 80 см височина. За филтрация 2хфлувал фх6, като в момента работи единия, а за втори канистър съм сложил един от по-малкия аквариум за по-бърз азотен цикъл. Старателно измих медията на другите два канистъра от стария аквариум в новия с цялата гняс + добавих купени бактерии. Осветлението e zet light 56W, но ме притеснява, че няма да стигне на такава голяма дълбочина и растенията ми може да не се развиват добре. Вариант е скоро да взема още една такава лампа. 3 дни след старта направих тест на водата с NO2-0 mg, NO3-10mg и пуснах 1/3 от рибките от стария аквариум. През ден пуснах и останалите риби.
Имам желание да отглеждам скаларии и въпроса ми е на този литраж колко мога да гледам. В момента са 6 броя. Благодаря и прикачвам снимка.

Неактивен EmiliqnD

• Активен потребител
  • Публикации: 76
« Отговор #21 : неделя, 07 януари 2024 г., 18:39 ч. »
Супер!Голям литраж си взел браво!Височината на аквата е супер за Скаларии.На тоя обем няма да сбъркаш ако удвоиш бройката им.Преди време гледах 6бр Скаларии ''Рио Нанай'' в240л. но аквата беше 50см. висока.При теб с тази височина ще се чувстват супер рибите.За бавни и непретенциозни растения мисля,че няма да имаш проблем с височината.Вариант е ,ако имаш проблем да намалиш водния стълб на 70м .Анубиаси,микрозоруми изобщо растенията ,които се привързват към корени и камъни може да ги привържеш по-високо до осветлението.Металхалоген също е вариант.Поздрави!

Неактивен Dimi4188

• Регистриран потребител
« Отговор #22 : неделя, 07 януари 2024 г., 18:47 ч. »
Растенията са ехинодоруси, криптокорини, микрозорум, лагенандра, явански мъх, анубиаси, дано се чувстват добре на тази дълбочина  :D
Много ми харесват скалариите, но по магазините в София не намирам по-интересни. Вие откъде ги взимате?

Неактивен EmiliqnD

• Активен потребител
  • Публикации: 76
« Отговор #23 : неделя, 07 януари 2024 г., 20:14 ч. »
От колега ги бях взел преди 7-8години.Сега от 2 години съм на други риби.Нямам представа от кой може да се вземат сега.
Ето ги моите,но на този клип още не са на максимален размер :)

https://www.youtube.com/watch?v=NEe8Uas56nM

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #24 : понеделник, 08 януари 2024 г., 05:36 ч. »
Намери Райко от Благоевград.

Aqua World 55 Astario